Nieuw evenement in Wormerveer: Tegendraads uit de Bocht

Uitgaan
Kledinggroep De Zaanse Kaper geeft een modeshow.
Kledinggroep De Zaanse Kaper geeft een modeshow. (Foto: Dirk Karten)

WORMERVEER - In navolging van Kunst aan de Bocht wordt er op 3 september een nieuw evenement in de Zaanbocht gehouden genaamd Tegendraads uit de Bocht. 

Met Tegendraads wil  we Het team van Tegendraads uit de Boch accent leggen op alles op en over textiel. Alles van schaap toto draad komt aan bod in zowel traditionele als nieuwe technieken. 

Opzet 

De basis voor het evenement Tegendraads is gelijk aan dat van Kunst uit de Bocht. Een markt met kramen waar mensen/bedrijven die zich bezighouden met iets van ‘schaap tot draad’ zichzelf kunnen presenteren. De vorm kan heel uiteenlopend zijn. Men kan alleen werk verkopen, maar ook een demonstratie geven. Soms nieuw, soms oud. Soms art, soms heel basic. Gewoon alles wat je kunt doen met textiel. 

Reuring

Net als bij Kunst uit de Bocht is er voldoende reuring. Zodat het evenement meer is dan alleen een te bezoeken markt. Zo zorgen de Guinness Piggies voor muziek. Tegendraads begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zoals de poppentheater voorstelling Uilskuiken van stichting Potitco in lokaal de Kroon of maskers maken van gerecycled materiaal. Voor de workshop maskers maken is het wel nodig je op te geven via: Kunstuitdebocht@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is een kraam gereserveerd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben veel achter gelaten maar niet hun talent. Zo kun je kennis maken met Oekraïens borduurwerk. 

Ook worden de vloggers Sarah van Gerven van It’s a Sarah en Nana Seijlhouwer van Naatje Knit en de blogger Monique Boonstra, bekend om haar kantwerk, verwacht. De Zaanse kaper geeft een modeshow. Piet Kempenaar van verfmolen de Kat presenteert organische verfstoffen.

Zie voor meer informatie  https://www.facebook.com/Kunstuitdebocht/