‘Het wordt echt goor, pure horror’

Uitgaan
Ook al wil Erwin de knorrende Jip enthousiast krijgen om mee te doen, het varken gaat veilig z'n hok in tijdens het Halloween feest, net als de andere dieren.
Ook al wil Erwin de knorrende Jip enthousiast krijgen om mee te doen, het varken gaat veilig z'n hok in tijdens het Halloween feest, net als de andere dieren. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – “En hier komt het kerkhof, compleet met verse lijken en doodskisten. Dit wordt een heel speciale ervaring voor de bezoekers. Maar de engste plek wordt het ziekenhuis. Wat daar gebeurt, is zo verschrikkelijk goor… Pure schrikeffecten. Echte horror”, verkneukelt evenementen coördinator Erwin Volmer zich.

De Veldmuis zoekt etalagepop en schminkhulp voor groots opgezet Halloweenfeest

Wijkboerderij De Veldmuis, Ilpendamstraat 38, is op 29 oktober geen plek waar je moet zijn als je bang bent uitgevallen. Op de avond van Halloween zijn de varkens Jip en Janneke, en alle andere dieren, veilig in hun hokken gezet en nemen enge, vage figuren het terrein in over.

Pure schrikeffecten

“Vorig jaar hebben we Halloween best ‘mat’ gehouden. Dit jaar pakken we uit op een manier die de bezoekers de stuipen op het lijf zal jagen”, zegt Erwin en hij wrijft zich bij voorbaat in de handen als hij een tipje van de sluier oplicht. “Dat begint al bij de entree die we op een speciale manier verlichten. Daarna kunnen de bezoekers een route volgen die ze op vier heel bijzondere zones brengt. Zo loop je onder meer over een zompige grond op een manier die je zintuigen in de war maakt. Onderweg ervaar je pure schrikeffecten…”


Vreemde gasten kun je verwachten op 29 oktober op De Veldmuis... (Foto: PxHere)

Twee tijdsblokken

Nou blijft De Veldmuis natuurlijk een plek waar kinderen zich kunnen vermaken. Dat is ook op Halloween het geval. Om te voorkomen dat de kleinste jeugd niet meer kan slapen na een bezoek aan het Halloween feest zijn er twee tijdsblokken gemaakt. Het begint met een aangepast programma voor de jeugd op de basisschool.

Hele slechte clowns

“De meest schrikwekkende geesten, spoken en andere creepy figuren houden we nog even in de doodskisten opgesloten tussen 17.30 en 19.00 uur. Dan zijn kinderen van nul tot twaalf jaar, onder begeleiding, welkom en is er een minder eng programma. Maar vanaf 20.00 uur komen de demonen uit hun schuilplaatsen om rond te dwalen en gaan we echt los. Zonder te verraden wat er precies gaat gebeuren, kan ik wel waarschuwen voor hele slechte clowns. Van die figuren die zich graag in putten verstoppen en vooral gek zijn op kinderen met gele laarsjes”, licht Erwin toe.


Durf jij het aan naar het Halloweenfeest te komen op de buurtboerderij? (Foto: PxHere)

Professionele aanpak

Wat er zich afspeelt tijdens deze Veldmuis Halloween 2.0 avond is niet te vergelijken met eerdere versies. Dit jaar geen (ongewild) wandelende tenten door een plotseling opstekende windvlaag. Wel onder meer professionele belichting door PartyZaan en Blacklight Sport. Een escape op de route als de zenuwen het toch begeven. Zelfs de traktatie is aangepast. Erwin: “We vieren Halloween niet op de Amerikaanse ‘trick or treat’-manier. Het is geen snoepfestijn met zoete versnaperingen zoals we vorig jaar hadden.”

Entree

De wijkboerderij krijgt geen subsidie en moet met activiteiten als Halloween, het zomerfeest, kerstviering etc. de eigen broek financieel ophouden. Normaal wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd na het bezoek. Bezoekers (jong en ouder) met stalen zenuwen die het Halloween feest willen meemaken betalen slechts € 2,- Aanmelden is niet nodig. Pinbetaling is mogelijk. De opbrengst komt honderd procent ten goede aan de dieren en het onderhoud van de wijkboerderij.

Gezocht

Over dat laatste gesproken: er wordt nog gezocht naar een handige stratenmaker. Het gaat niet om ‘meters maken’, maar wat ophogen en recht leggen. “We kunnen ook altijd vrijwilligers gebruiken. Je komt dan in het nu zestig mensen sterke team van waar je voorkeur naar uit gaat; het dierenteam, de verkoop van snoep en drankje in het theehuis, bij het klusteam of het groenteam”, aldus Erwin.

Nog een dringende oproep: mensen die op 29 oktober mee kunnen helpen bij het schminken. “En we zoeken nog een etalagepop. Bij voorkeur met benen…” vraagt Erwin.

Meehelpen met schminken, de gevraagde pop beschikbaar stellen of gewoon meer informatie, bel dan 06 - 15590478. Of stuur een mailtje naar info@develdmuis.nl Zie ook www.develdmuis.nl

Erwin: "Engste plek wordt het ziekenhuis. Wat daar gebeurt, is zo verschrikkelijk goor…"
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding