Expositie Stella Burggraaf in Weefhuis

Uitgaan
Schemer .
Schemer . (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Stella Burggraaf exposeert op 5 en 6 november schilderijen en tekeningen in het Weefhuis, Lagedijk 39 onder de titel Welkom in de polder.

“Ik schilder de polder zoals ik ‘m ooit zag. Herinneringen maken mijn werk. Alledaagse polders, land - lucht – water. Als kind was ik vaak in het veld. Wolken die voorbij waaien, luchten spiegelend in het water, wuifend riet. In mijn werk proef je de sfeer van de polder, niets meer en niets minder.”

In 2003 studeerde Stella Burggraaf af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte zij veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig is zij dagelijks te vinden in haar atelier in Westknollendam.

“Mijn schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Noord-Holland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ik mijn eigen beeld creëer; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten. Ik werk met olieverf op doek, liefst op grotere formaten. De kracht van mijn werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werk ik in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ik werk ook nat in nat.” Het Weefhuis is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang.

Zomerpolder.
Avond impressie.