Livemuziek en de beste lentebokbieren op 52e Zaanse Bokketochie

Uitgaan
Ook Grolsch lentebok staat op de tap. Een frisse Lentebok dat verrast met zijn licht hoppige, zacht zoete smaak. Het frisse aroma met kruidige tinten doet denken aan de lente.
Ook Grolsch lentebok staat op de tap. Een frisse Lentebok dat verrast met zijn licht hoppige, zacht zoete smaak. Het frisse aroma met kruidige tinten doet denken aan de lente. (Foto: Rodi Media)

ZAANSTREEK – Bierliefhebbers opgelet! Op zaterdag 13 en zondag 14 mei wordt de 52e editie van het enige echte ‘Zaanse Bokketochie’ gehouden. Met dit jaar de allerbeste lentebokbieren van de beste Nederlandse topbrouwers. En op zondag op alle locaties live muziek.

De ‘Tocht der tochten’ is een gezellig feestje dat alleen maar in kwaliteit is gegroeid dankzij de unieke samenwerking van de deelnemende horecabedrijven. Wat ooit begon in bierproeflokaal De Kruis in Zaandijk als fietstocht langs cafés waar een vers bokbiertje klaarstond, is uitgegroeid tot het grootste bokbierfeest van Noord-Holland. Twee dagen lang genieten en de kans de mooie herinneringen te maken die je nog jarenlang zal koesteren.

Beleef de ‘tocht der tochten’ bij café Zaanzicht, eetcafé De Toog, bar Bruizz, Grand Café Batavia 1894 en Het Heerenhuis

De deuren van deze horecaetablissementen gaan om 13.00 uur open voor de 52e editie: café Zaanzicht aan de Oostzijde, eetcafé De Toog, Zuideinde in Koog aan de Zaan, de bar Bruizz op de Dam in Zaandam, Grand Café Batavia 1894, Veerdijk in Wormer en bij Het Heerenhuis, Zuiderweg in Wijdewormer.

Speciale aandacht is er deze keer voor de zondag. De liefhebbers van een goed glas lentebok (je mag uiteraard ook een ander drankje kiezen) worden bij elke café welkom geheten met gezellige optredens. Ook goed om te weten: elke horecagelegenheid heeft vier lentebokken op de tap. Die worden geserveerd voor een vaste prijs: 4,50 euro.

Binnenkort meer over het grootste bokbierfeest van Noord-Holland.