‘Dirty Old One Man Band’ en uitermate groovende band in De Flux

Uitgaan
De zelfverklaarde 'Dirty Old One Man Band'  biedt een unieke mix van authentieke country, old-school akoestische blues en punk.
De zelfverklaarde 'Dirty Old One Man Band' biedt een unieke mix van authentieke country, old-school akoestische blues en punk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Bij poppodium De Flux, Hemkade, treedt op donderdag 8 juni Scott H. Biram op.

Deze zelfverklaarde ‘Dirty Old One Man’ Band’ biedt een unieke mix van authentieke country, old-school akoestische blues en punk, met invloeden variërend van Minor Threat en Slayer tot aan Bill Monroe en Mississippi Fred McDowell. Biram is een eenmansband, die al zijn liedjes speelt op een Gibson hollow-body gitaar uit 1959 en een versterkte ‘stompboard’.

Aanvang 20.30 uur (deur open: 20.00 uur), Tickets: vvk €15,- / deur €17,-.

Groovende band

Vervolgens is het vrijdag 9 juni de beurt aan Diederik Nomden & Rumble Royale. Klassieke composities met ijzersterke melodieën in late jaren ’60-stijl uitgevoerd door een energieke, strakke en tegelijk uitermate groovende band met z’n wortels stevig in de vroege jaren ’70 country/soul/rock, met een flinke vleug Westcoast psychedelica. 

Diederik Nomden & Rumble Royal zijn in staat om de perfecte 3-minuten popsong door middel van instrumentale jams op te stuwen tot een spannende hypnotische psychedelische muzikale improvisatie, gedreven door een oersolide ritmesectie die de solo-instrumenten de vrijheid biedt om de performance (en het publiek!) naar onontgonnen gebied te sturen.

Aanvang 20.30 uur (deur open: 20.00 uur), tickets: vvk €12,- / deur €15,-