In de Volgspot

‘Van mij had Danssalon nog uren mogen duren’

Uitgaan
Anja van der Sluis geniet voor de foto op het terras van theaterrestaurant Muze.
Anja van der Sluis geniet voor de foto op het terras van theaterrestaurant Muze. (Foto: Susan Nortier)

ZAANDAM - Achter de schermen, voor de schermen, bij de kassa, in de foyer: in het theater gebeurt altijd wat. In deze rubriek volgen we bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en andere figuranten die regelmatig bij het Zaantheater over de vloer komen. 

Anja van der Sluis is geen echte Zaandammer. “Ik ben import, ik kom uit Ridderkerk.” Ze verhuisde voor haar partner naar Zaandam. “Mijn ex-man hield niet zo van theater, maar Hennie is er gek op. Hij ging al regelmatig naar het Zaantheater en ik ben dol op dans, muziek en cabaret, dus we gaan nu vaak samen. Een heerlijke plek, het ligt zo mooi aan de Zaan. Ik heb wat met water, mijn vader en ooms zaten in de visserij.” Hoewel Anja meestal in het publiek zit, stond ze zondagavond zelf op het podium met een danstheatervoorstelling van Gouden Dans, een organisatie die participatie door ouderen stimuleert.

“Een paar jaar geleden las ik ineens op Facebook een oproep voor deelnemers aan Gouden Dans. Ik schreef me meteen in, want ik ben gek op dansen. Ik ben van de discotijd he. Toen sprak ik een vriendin, die zei: ‘Ik heb nou wat leuks, Gouden Dans, doe je mee?’ Puur toeval.” Het optreden vond Anja spannend. “We waren bloednerveus, maar het ging gelukkig goed.” Het publiek genoot en danste na afloop enthousiast mee bij de Danssalon. “Ik hou daarvan. Meestal blijft iedereen stijfjes zitten.”

Swingen in de foyer

Na de voorstelling was er een Danssalon in de foyer met liveband Del Norte, die onder meer latin en cumbia speelt. “De dansvloer was vol, het was een heerlijke sfeer. Toen het laatste nummer werd aangekondigd dacht ik: oh, nee! Van mij had het nog uren mogen duren.” 

Anja kijkt alweer reikhalzend uit naar volgend seizoen. “We willen naar zo’n tiental voorstellingen. Ik hoop dat het theaterrestaurant Muze weer open gaat. Qua voorstelling kijk ik erg uit naar Murder on the Orient Express en The Dutch Eagles. We zijn gek op de Eagles.”