Jan Pasveerconcours

Uitgaan
Lucy Boeren, de trotse winnares van de Pasveerprijs van 2023.
Lucy Boeren, de trotse winnares van de Pasveerprijs van 2023. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Het muzikale talent van de Zaanstreek schittert op zaterdag 6 en zondag 7 april tijdens het Jan Pasveerconcours, gehouden in de FluXus muziekschool aan de Westzijde 148. Solisten en ensembles van diverse leeftijden en genres doen mee. Publiek is van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen, dat zijn naam dankt aan de voormalige directeur van de muziekschool, Jan Pasveer.

Op zaterdag 6 april vanaf 10.00 uur zijn de voorrondes in de Pasveerzaal bij FluXus. De deelnemers krijgen elk een kwartier om de jury te overtuigen. Toeschouwers zijn van harte welkom om te komen luisteren, de toegang is gratis.

Finale

Het hoogtepunt van het concours vindt plaats op zondagmiddag 7 april om 15.00 uur, met een finaleconcert in de Pasveerzaal. Dit concert belooft een feestelijke middag te worden met hoogstaande muzikale prestaties, publiek en prijzen voor de winnaars. 

De Jan Pasveerprijs, bestaat uit uit een plaquette vervaardigd door Enric Adsera Riba én een cheque ter waarde van 500 euro, geschonken door de gemeente Zaanstad ter bevordering van de verdere ontwikkeling van het winnende talent. Toegang tot de finale bedraagt €5,-, inclusief een pauzedrankje (koffie, thee of fris).

Lucy Boeren, de trotse winnares van de Pasveerprijs van 2023, deelt haar ervaring: “Natuurlijk was ik erg zenuwachtig, maar het voelde goed om daar te staan en te spelen. Ik heb vaak meegedaan, soms ook meerdere keren per concours, maar dat ik won, daar schrok ik wel écht van. Het voelde ook heel lang niet echt, maar wel heel cool.”

Afbeelding
Afbeelding