Expositie: De laatste zomer van de Bomenbuurt Krommenie

Uitgaan
Fotograaf en buurtbewoonster Esther Prinsze maakte een bijzondere serie foto’s van de Bomenbuurt in Krommenie.
Fotograaf en buurtbewoonster Esther Prinsze maakte een bijzondere serie foto’s van de Bomenbuurt in Krommenie. (Foto: Esther Prinsze)

KROMMENIE - In de maand april is in De Bieb Krommenie, Heiligeweg 170, de foto-expositie ‘De laatste zomer’ te zien. Fotograaf en buurtbewoonster Esther Prinsze maakte een bijzondere serie foto’s van de Bomenbuurt in Krommenie, waar de komende tijd ingrijpende sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. 

Dit jaar is de sloop van de eerste woningen is gestart, daarom is het ‘de laatste zomer’ van de Bomenbuurt. Esther woont nog niet lang in de buurt, maar de foto’s laten zien dat zij de plek in haar hart heeft gesloten.

Over de serie

“Het rood-oranje baksteen van de naoorlogse woningen uit 1951 doet nostalgisch aan in het zomerse zonlicht. De huizen sober van vorm maar zijn zoals een kind een huis tekent. En: typisch Nederlands. Her en der klimrozen tegen de gevels die lieflijk en soms vervaarlijk de voordeuren omsluiten. De straten in de Bomenbuurt in Krommenie zijn nieuw voor me en toch voelen ze vertrouwd. Ik dwaalde in 2023 met mijn camera door mijn oude nieuwe buurt. Overal zie ik katten, vogels, bomen en bloemen. Ik omarm de buurt”, aldus kijkt de fotografe naar de buurt.

Ontmoet de fotograaf

Vind je het leuk om de fotograaf te ontmoeten? Dat kan op zaterdag 20 april. Esther is van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig in De Bieb Krommenie. Onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt zij graag meer over de serie.

Meer informatie

Zie ook de website van Esther Prinsze: esprifotografeert.myportfolio.com