Eerste hele marathon voor Sander

Sport
Sander van Staveren.
Sander van Staveren. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Sander van Staveren heeft zijn eerste hele marathon erop zitten. De Alkmaarder liep tijdens de marathon van Enschede meteen een persoonlijk record. Sander gaat geen sportieve uitdaging uit de weg om geld in te zamelen voor KiKa. Deed hij vorig jaar nog mee aan de halve Ironman triathlon van Barcelona; dit jaar maakt hij zich op voor een hele Challenge Triathlon in Almere. 

“Bij de start en tot 10 km was het best druk en in het begin is het daarom oppassen bij het inhalen. Ook was het even zoeken om mijn eigen tempo te vinden. Verder hield ik mijn hartslag in de gaten. De eerste halve (21 km) ging best lekker; toen begon ik de bovenbenen iets te voelen. Bij de 30 km voelde het wat meer verzuurd, maar ik liep in een klein groepje die elkaar aanmoedigde om het tempo te behouden. Vanaf 38 km liepen we door de oude stad en was er gezelligheid op het plein. Nog eventjes volhouden dus, terwijl de hartslag wel wat opliep. Een stukje voor de finish hadden we windje mee en ik kon nog wat versnellen tot over de finish, waar bij een hek mijn vrouw en dochter mij verraste met bloemen. Ik ben echt trots op mijn resultaat voor deze eerste marathon.”

Sander en KiKa steunen en bijdragen aan dit belangrijke doel? Doneer via de QR-code of bezoek zijn actiepagina via Deze link!.