Vrijdag 3 mei: De Nacht van Alkmaar op drafbaan

Sport
De Nacht van Alkmaar vindt plaats op vrijdagavond 3 mei.
De Nacht van Alkmaar vindt plaats op vrijdagavond 3 mei. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zin in spanning, gezelligheid, lekkers én muziek? De Alkmaarse drafbaan staat tijdens De Nacht van Alkmaar vrijdagavond 3 mei in het teken van paardenraces, beers and bites en live muziek. De ZEturf Arena in de Alkmaarder Hout is die dag geopend van 17.00 tot 23.00 uur. 

Normaal wordt er op zon- en feestdagen gekoerst in Alkmaar, maar de organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om ook een keer op een vrijdagavond een paardenevent te organiseren. Rond de klok van vijf uur klinkt het sein ‘startvrij’ voor de eerste koers van de avond. Op het programma staat een tiental koersen, waarbij de huldiging van de laatste koers plaatsvindt rond 20.30 uur. Geniet samen met vrienden, familie of relaties van de spanning van de paardenkoersen. Bij de infobalie ontvang je alle info over het reilen en zeilen op een drafbaan. Hier kun je ook de programma’s krijgen met alle info en de laatste tips over de paarden en hun pikeurs. De ZEturf Hosts staan voor je klaar om je alle uitleg te geven hoe je een weddenschap kunt plaatsen. Wedden dat je het leuk vindt? De Drafbaan in Alkmaar is misschien wel de meest unieke drafbaan in Europa: het is de kleinste baan, wat ervoor zorgt dat je de paarden extra vaak voorbij ziet komen en je langs de baanreling de kracht en het geluid van de dravers van dichtbij kunt beleven.


Beers and bites

Een avondje uit in de Alkmaar ZEturf Arena is meer dan alleen paardenkoersen. Gastronomie en gezelligheid staan hoog in het vaandel. De Arena is grondig gerenoveerd en biedt nu dankzij hoogwaardige faciliteiten volop mogelijkheden voor een fantastisch verblijf. Op de eerste verdieping zijn er een Panorama Restaurant met het mooiste uitzicht op de koersen, een gezellige Skybar en zelfs een Skybox die kan worden afgehuurd. Beneden bevindt zich een prachtige ruime Hal met gezellige zitjes, een snackcorner en een carrouselbar. De Alkmaarse topcateraar Food for the Mood verzorgt de horeca. De ‘daghap’ is een malse saté van kipdij met pindasaus, bistro rauwkost en boerenfrites (15 euro). Er is voor iedereen een gratis programma met alle info over de deelnemers. ZEturf hosts zijn aanwezig om je tips en uitleg te geven over het wedden op de draverijen . Entree tickets kun je aan de kassa kopen of alvast online boeken via deze link! 

Let op: na 20.00 uur zijn er geen losse tickets meer te koop aan de kassa. Alleen toegang na 20.00 uur indien je beschikt over een online ticket!

Live muziek 

Na afloop van de koersen (circa 20.30 uur) vindt er in de grote Hal beneden een geweldig live-optreden plaats van drie topartiesten: Dennis van Veen, Sven Versteeg en Bob van Veen zorgen voor een geweldige afsluiter van deze bijzondere koersavond. Meezingen en dansen dus in een heerlijke sfeer! Meer informatie en tickets via www.drafbaanalkmaar.nl. De entree is 7 euro, kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis naar binnen. Vergeet de volgende races niet in je agenda te zetten!: 20 mei (tweede pinksterdag) zijn de Pinksterraces en 24 juni zijn de Midsummer Night Races.