Notifly gebruikt nu een nieuwe voorspelmethode op basis van een raster.
Notifly gebruikt nu een nieuwe voorspelmethode op basis van een raster. (Foto: aangeleverd)

‘Vliegweerbericht’ voorspelt vliegverkeer op steeds meer locaties

10 feb, 13:59 Algemeen

HAARLEMMERMEER - Omwonenden van Schiphol hebben met de Notifly app van Schiphol altijd inzicht in het huidige en het verwachte vliegverkeer op hun locatie. De app geeft vanaf deze week op nog meer plekken rondom Schiphol een voorspelling van het vliegverkeer. Dat komt door een nieuwe voorspelmethode van de app. Inwoners in het gebied tussen Den Haag, Utrecht en Alkmaar kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van Notifly.

Notifly gebruikt nu een nieuwe voorspelmethode op basis van een raster. Door een raster over de omgeving van Schiphol te leggen, kan het algoritme van Notifly voor elk hokje op de kaart het verwachte vliegverkeer berekenen. Hiermee worden voorspellingen betrouwbaarder en is het ook eenvoudiger om het werkingsgebied van de app uit te breiden.  

Van Utrecht tot Alkmaar 

Het werkgebied is nu uitgebreid naar het gebied tussen Den Haag, Utrecht en Alkmaar. Inwoners uit onder andere Heiloo, Katwijk, Zandvoort, Weesp, Vleuten en Purmerend kunnen nu ook gebruikmaken van Notifly. 

De kaart toont het werkgebied voor en na de update. Oude werkingsgebied Notifly (blauw) en nieuwe werkingsgebied op basis van raster-voorspelmethode (roze). 

Voorspelling

Schiphol wil omwonenden zo goed mogelijk informeren met voorspellingen over het vliegverkeer. Om deze voorspellingen in Notifly zo nauwkeurig mogelijk te maken, werkt de app met een speciaal algoritme. Daarin gaan diverse gegevens zoals radardata, informatie over de wind en andere weercondities (KNMI). Het algoritme zoekt in deze data naar vergelijkbare omstandigheden voor de datum en tijd waarvoor een verwachting moet worden gegeven. De voorspeling wordt vervolgens door het algoritme naast het daadwerkelijk aantal overvliegende vliegtuigen gehouden. Het algoritme van Notifly is zelflerend, om de voorspelling te blijven verbeteren.  

Over Notifly 

Met Notifly kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden in de omgeving van Schiphol op de hoogte blijven van het vliegverkeer rondom de luchthaven. De app is samen met omwonenden ontwikkeld en voorziet in de behoefte aan meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer.  

Sinds de introductie in juni 2021 hebben ruim 18.000 mensen de app geïnstalleerd. Zij kunnen in de app tot wel 24 uur vooruitkijken en per uur een indicatie zien van het verwachte aantal vliegtuigen dat over hun locatie vliegt. Op een kaart kunnen gebruikers het vliegverkeer live volgen en het actuele baangebruik checken. De app is te downloaden via de Google Play Store en iOS App Store.

Afbeelding
OVNH: Green Soap Company Beste Onderneming van 2022 (MKB-Midden) Algemeen 25 mei, 21:42
Afbeelding
OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein) Algemeen 25 mei, 20:47
Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Twee dagen Lentebraderie op Osdorpplein en Tussen Meer Algemeen 25 mei, 11:51
Afbeelding
De Opgang vertelt het geheim van Hemelvaart Algemeen 25 mei, 11:44
Afbeelding
Fabian oder Der Gang vor die Hunde draait bij Oxville Cinema Algemeen 24 mei, 13:21
Afbeelding
Ode aan Osdorp door rapper Hessel Du Mark Algemeen 24 mei, 10:16
Afbeelding
Boot Helena vaart niet meer tussen Oeverlanden en Amsterdamse Bos Algemeen 23 mei, 13:02
Afbeelding
SportContrainer Gerbrandypark daagt buitensporter uit Algemeen 23 mei, 08:20
Afbeelding
Rotary zorgt voor een gezond ontbijt voor ieder kind Algemeen 22 mei, 15:37
Afbeelding
Antoni van Leeuwenhoek zoekt vrijwilligers voor Het Gasthuis Algemeen 22 mei, 14:16
Afbeelding
Scholen organiseren De week van de Opgroeiwijk Algemeen 22 mei, 09:19
Afbeelding
Vijf miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland Algemeen 21 mei, 15:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.