Ecologisch ‘boeren’ bij MijnStadstuin

Nieuws
Laura van den Berg.
Laura van den Berg. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Na het succes van een workshop over de ecologische moestuin bij MijnStadstuin - Nico Broekhuysenweg 20 - afgelopen zaterdag wordt hier een vervolg aan gegeven op 4 en 25 mei van 10.30 tot 12.30 uur.

Belangstellenden leren, dat de bodemecologie complex is en beter niet verstoord kan worden voor een vruchtbare bodem en lekkere gezonde oogst en dat de bodem meer is dan alleen klei, compost, wortels en wormen. 

Bodemleven 

Laura van den Berg en Friso van Overbeek namens MijnStadstuin: “Verder komen aan de orde: hoe planten eten, gezond blijven en de rol van het bodemleven hierin. Wat de werking en invloed is van pH, CEC, exudaten en aggregaten. Je hoeft dit niet te onthouden, maar is wel handig om te begrijpen hoe een vruchtbare bodem ontstaat en onderhouden wordt door de bodemecologie. En wat er bovengronds aan ecologisch onderhoud nodig is in jouw tuin. Op 4 mei gaat het over ijsheiligen en compost. Op 25 mei gaat het over specifieke zomerwerkzaamheden op de tuin.” Meer informatie: tel. 06-20610889.

Ecologisch 'boeren' bij MijnStadstuin