Korfbalclub A.K.C. Rohda krijgt 5.000 euro van Vriendenloterij

Sport
Club van de Week AKC Rohda is blij met de donatie.
Club van de Week AKC Rohda is blij met de donatie. (Foto: Tjarko Hazewinkel)

NIEUW-WEST - Korfbalclub A.K.C. Rohda is uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De club gaat de bijdrage gebruiken voor het organiseren van trainingen op scholen in Amsterdam-West om zo meer kinderen te interesseren voor de sport.

René Kruse, voorzitter van A.K.C. Rohda: “De titel Club van de Week en de bijdrage betekent dat we onze club verder kunnen promoten. We zijn een kleine club in Amsterdam West en met deze bijdrage kunnen we trainingen verzorgen op scholen in de buurt. We hopen zo meer kinderen te interesseren voor een prachtige sport die staat voor inclusiviteit, integratie en emancipatie.”

‘Clubs van de Week’ 

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal veertig procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal veertig procent van de lotprijs komt ten goede aan zestig culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 150 musea en daarnaast tot vijftig procent korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim 2,2 miljard euro. De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks 854 miljoen euro aan donaties een van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).