Queerfilm L’arche de Noé in Cinema de Vlugt

Uitgaan
Queerfilm L'arche de Noé in Cinema de Vlugt.
Queerfilm L'arche de Noé in Cinema de Vlugt. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De queerfilm L’arche de Noé draait vanaf 16 mei in  Cinema de Vlugt, Burg. de Vlugtlaan 125. De film gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal over een groep jonge LGBT+’ers die door hun familie zijn verstoten.

Zoektocht naar eigenwaarde en liefde

Noëlle leidt de opvangorganisatie waar queers in zes maanden tijd hun leven op de rit moeten krijgen. Terwijl het voortbestaan van de organisatie op het spel staat, is dit voor de groep de enige plek waar emoties samenkomen in hun zoektocht naar eigenwaarde en liefde.

Een vereniging verwelkomt jonge LGBT+-ers die door hun families op straat worden gezet. Achter de schijnbare komedie, excessen en de wens om zichzelf te laten gelden, verbergen zich gebroken levens. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. In de vereniging hebben ze zes maanden de tijd om een baan en een huis te vinden en zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Een race tegen de klok waarin Noëlle, die de vereniging leidt en Alex, die haar helpt bij haar missie, te maken krijgen met hun eigen gebreken en zich vragen gaan stellen over hun motivaties om anderen te helpen.

L’arche de Noé is geregisseerd door Bryan Marciano (J’irai où tu iras, Les Fantasmes). De hoofdrollen worden vertolkt door Valérie Lemercier (Aline, Coupe de chance), Finnegan Oldfield (Vermines, Paula) en Fehdi Bendjima (Ténor, Une si longue nuit). L’arche de Noé ging in november in première tijdens het Festival International du Film de Comédie de Liège.