This Art Fair in Kromhouthal

Algemeen
Overheated Windmill, 2020.
Overheated Windmill, 2020. (Foto: Jaehun Park)

NOORD - This Art Fair 2021 vindt plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De kunstbeurs is in de zomer toegankelijk voor alle bezoekers die het nieuwste aanstormend kunsttalent en het werk van gevestigde namen willen ontdekken. Met de zevende editie gaat This Art Fair het nieuwe culturele seizoen feestelijk inluiden.

Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen werd de beurs, die in eerste instantie zou plaatsvinden in mei 2020, voor de tweede keer verplaatst. Nu de situatie verbetert en de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd, moet het volgens directeur Mette Samkalden in de zomer zeker gaan lukken: “De afgelopen maanden is er veel gesproken over het belang van kunst: dat kunst verbindt, inspireert en zelfs een zalvende werking heeft. Toch was het bijna niet mogelijk om beurzen en musea te bezoeken. Na anderhalf jaar met nauwelijks toegang tot kunst heeft iedereen er heel veel behoefte aan. Zoals Johannes Steendam stelt in het ijssculptuur dat hij voor This gaat maken: It’s about time!”

Op This Art Fair 2021 zullen ruim 100 individuele kunstenaars hun eigen werk aan het publiek tonen. De beurs viert de diversiteit van de beeldende kunst en heeft als doel mensen kennis te laten maken met nieuw talent, ongezien werk en uiteenlopende kunstvormen. Dit jaar ligt de nadruk op kunst die zichzelf, de kunstwereld en actuele thema’s bevraagt, vaak op optimistische en speelse wijze. Ook is er een randprogramma met livestream, performances en This Art Gym met verschillende workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor meer informatie zie www.thisartfair.com.