Slotmatinee Volksopera al uitverkocht

Algemeen
Karin Wijnen, Volksopera-soliste uit Tuindorp Nieuwendam
Karin Wijnen, Volksopera-soliste uit Tuindorp Nieuwendam (Foto: Marijke de Gruyter)

Slotmatinee Volksopera al uitverkocht

AMSTERDAM-NOORD - Op het Purmerplein wordt alles in gereedheid gebracht voor de vier voorstellingen van de Volksopera op 1, 2 en 3 juli. De tribune voor 1200 bezoekers staat er al, net als het podium voor het grote koor en het professionele orkest. Het plein krijgt een Italiaanse opera-uitstraling met vlaggen boven alle winkels. Komende vrijdagavond 1 juli is de première.

In deze alweer vijfde Volksopera in Noord bezingen meer dan 120 bewoners uit Tuindorp Nieuwendam, Blauwe Zand en van de Nieuwendammerdijk heden, verleden en toekomst van hun buurt. In 18 bekende operaliederen voorzien van Nederlandse tekst komen onder andere de stormvloed van 1916 voorbij, het verjagen van NSB-leider Mussert uit Blauwe Zand, de verkoop van corporatiewoningen, lood in het leidingwater en de bouwwoede die door Noord raast. Maar boven alles is het een liefdesverhaal.

Ook alle solisten in deze opera komen uit de buurt. Een van hen is sopraan Ingrid Vermeulen. Zij groeide op het Purmerplein op als dochter van de eigenaar van de dierenwinkel daar. Nu woont en werkt ze in Wenen en komt ze speciaal over voor haar rol als ‘Engel van het Purmerplein’.

De entreekaarten voor de slotmatinee van zondag 3 juli zijn al uitverkocht. Bij de kassa op het plein is straks alleen nog een aantal kaarten te koop voor mensen met een Stadspas (groene stip). Kaarten voor de andere drie voorstellingen zijn nog wel verkrijgbaar. Voor verdere informatie zie www.volksopera.nl.