Damstede racing team niet finishende fiere winnaar

Algemeen
Ashraf el Sharkawy, Maas de Vries, Lennaert Sih,Wadeke Tieleman, Laura Bookelman (in racepak), Jari Brits met op zijn rug Kyrollos Rizk, Kamiel van Ophem (geknield) en Kasper Sluiter.
Ashraf el Sharkawy, Maas de Vries, Lennaert Sih,Wadeke Tieleman, Laura Bookelman (in racepak), Jari Brits met op zijn rug Kyrollos Rizk, Kamiel van Ophem (geknield) en Kasper Sluiter. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - Op het Circuit Paul Armagnac in Nogaro, Frankrijk, werd recentelijk ’s werelds meest uitdagende en grootste scholieren- en studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid gehouden. Het team van het Damstede Lyceum aan Rode Kruisstraat sloot het avontuur af met een prijs. Recentelijk konden wij daar al melding van maken. In dat artikel werd gemeld dat het team wel aan de start stond maar niet van start ging. En dat ligt toch net even anders.

Het voltallige raceteam kent in Jari Brits hun woordvoerder en hij vertelt dat bij de race de eerste grote stap de technical inspection was. ‘Hier werd de auto op alle regels gecontroleerd om te kijken of het wel veilig was om hem het circuit op te laten. Er waren een heleboel checks, er werd bijvoorbeeld gekeken of we geen waterstoflek hadden, of het elektrische circuit in orde was. Geen enkel team uit de waterstofklasse kwam in één keer door de controle heen.’  

Spirit of the Event  Award

Het Damstede team mocht in totaal vier pogingen wagen om de beste score neer te zetten. Het doel was tien rondjes (iets minder dan 16 km) te halen op zo min mogelijk waterstof. ‘Bij de eerste poging stranden we na een half rondje omdat we te hard wilden op trekken en daardoor de zekeringen doorgebrand raakten. De tweede poging ging al beter maar bij de derde poging hebben we vier en een half rondje weten te rijden, toen was de waterstoftank op. We hebben de race helaas niet uitgereden, maar wel gereden. Onze auto was niet zuinig genoeg. Maar het hoofddoel was voor ons om te kunnen rijden en dat lukte. Omdat wij veel uitdaging wisten te overwinnen en een leuk sociaal team waren hebben we wel de Spirit of the Event  Award gewonnen. Met de 1000 dollar als prijzengeld komt er binnenkort een leuk teamuitje aan!’