Ashraf el Sharkawy, Maas de Vries, Lennaert Sih,Wadeke Tieleman, Laura Bookelman (in racepak), Jari Brits met op zijn rug Kyrollos Rizk, Kamiel van Ophem (geknield) en Kasper Sluiter.
Ashraf el Sharkawy, Maas de Vries, Lennaert Sih,Wadeke Tieleman, Laura Bookelman (in racepak), Jari Brits met op zijn rug Kyrollos Rizk, Kamiel van Ophem (geknield) en Kasper Sluiter. (Foto: aangeleverd)

Damstede racing team niet finishende fiere winnaar

Algemeen

AMSTERDAM-NOORD - Op het Circuit Paul Armagnac in Nogaro, Frankrijk, werd recentelijk ’s werelds meest uitdagende en grootste scholieren- en studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid gehouden. Het team van het Damstede Lyceum aan Rode Kruisstraat sloot het avontuur af met een prijs. Recentelijk konden wij daar al melding van maken. In dat artikel werd gemeld dat het team wel aan de start stond maar niet van start ging. En dat ligt toch net even anders.

Het voltallige raceteam kent in Jari Brits hun woordvoerder en hij vertelt dat bij de race de eerste grote stap de technical inspection was. ‘Hier werd de auto op alle regels gecontroleerd om te kijken of het wel veilig was om hem het circuit op te laten. Er waren een heleboel checks, er werd bijvoorbeeld gekeken of we geen waterstoflek hadden, of het elektrische circuit in orde was. Geen enkel team uit de waterstofklasse kwam in één keer door de controle heen.’  

Spirit of the Event  Award

Het Damstede team mocht in totaal vier pogingen wagen om de beste score neer te zetten. Het doel was tien rondjes (iets minder dan 16 km) te halen op zo min mogelijk waterstof. ‘Bij de eerste poging stranden we na een half rondje omdat we te hard wilden op trekken en daardoor de zekeringen doorgebrand raakten. De tweede poging ging al beter maar bij de derde poging hebben we vier en een half rondje weten te rijden, toen was de waterstoftank op. We hebben de race helaas niet uitgereden, maar wel gereden. Onze auto was niet zuinig genoeg. Maar het hoofddoel was voor ons om te kunnen rijden en dat lukte. Omdat wij veel uitdaging wisten te overwinnen en een leuk sociaal team waren hebben we wel de Spirit of the Event  Award gewonnen. Met de 1000 dollar als prijzengeld komt er binnenkort een leuk teamuitje aan!’

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Opening MooiMakers in Oud-Noord Algemeen 4 okt, 15:21
Afbeelding
Minister terug naar schoolbanken Algemeen 4 okt, 13:26
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:52
Afbeelding
20 jaar Alzheimer Café Amsterdam-Noord Algemeen 3 okt, 15:00
Afbeelding
Twiskemolenloop eindelijk weer van start Algemeen 3 okt, 09:58
Afbeelding
Stichting OOPOEH viert 10-jarig bestaan met groot feest Algemeen 1 okt, 11:01
Afbeelding
Alle Noorderlingen welkom op de Open Bedrijvendag Algemeen 30 sep, 13:00
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
500 nieuwe duurzame woningen in Noord Algemeen 30 sep, 09:37
Afbeelding
Laat je fiets nakijken, krijg antwoord op jouw fietsvragen en scoor een gratis fietsspiegel bij De Wiekslag in Amsterdam Algemeen 29 sep, 15:12
Afbeelding
Onderzoek gebruik Buikslotermeerpark Algemeen 29 sep, 15:08
Afbeelding
Westkant van Noord onder vergrootglas Algemeen 28 sep, 13:30
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 39 - 2022 Algemeen 28 sep, 12:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief