Minister terug naar schoolbanken

Algemeen
Brahim Abid en Yassmine El Ksaihi verwelkomen Esther Rommel
Brahim Abid en Yassmine El Ksaihi verwelkomen Esther Rommel (Foto: aangeleverd)

NOORD - Hoog bezoek maandag in Noord. Niemand minder dan Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) waren op bezoek in Noord en in Zaanstad in het kader van de Regio Deal ZaanIJ.

Stadsdeelbestuurders Brahim Abid en Yassmine El Ksaihi ontvingen hen op het Montessori Kindcentrum Oostzanerwerf samen met directeur Arie Wim Kars. Niet alleen het schoolplein van Molenwijk 8, is met behulp van de Regio Deal vergroend, maar er is ook een voedselbos aangelegd. “Een mooie investering in het Noordse groen”, aldus stadsdeelvoorzitter Brahim Abid. “Want een groene leefomgeving is belangrijk voor iedereen, maar voor de kinderen is het voedselbos ook nog eens ontzettend leerzaam.”

Arie Wim Kars, directeur van de school, ziet dagelijks de voordelen van al het groen op het schoolplein. “Er is veel minder rottigheid onder de kinderen, ze vervelen zich niet. Door al het groen is er meer uitdaging voor ze en ze zijn creatiever in hun spel. We hebben het hek om het plein met opzet laag gehouden, zodat kinderen ook na schooltijd hier kunnen spelen. Dat wordt gewaardeerd. Het blijft hier netjes.”

Centraal gesitueerd binnen de wijken Kadoelen, Kermisbuurt, Walvisbuurt, Tuindorp Oostzaan en de Molenwijk, midden in het groen, ligt Montessori Kindcentrum Oostzanerwerf, de school van de toekomst. Dagelijks gaan 190 leerlingen hier naar school en spelen op het natuurschoolplein.

MEER INFO

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/regio-deals/de-regio-deals-van-10-regios/regio-deal-zaanij 

Brahim Abid en Yassmine El Ksaihi verwelkomen Esther Rommel