Opbrengst spaarpaal Meeuwenlaan uitgereikt aan Helen’s Free Food Market

Nieuws
Yassmine el Ksaihi en Helen met de cheque
Yassmine el Ksaihi en Helen met de cheque (Foto: Mariet Dingemans)

NOORD - Het geld dat buurtbewoners konden ophalen met de spaarpaal aan de Meeuwenlaan is overhandigd aan Helen’s Free Food Market. Elke keer dat iemand langs de spaarpaal reed én de maximumsnelheid niet overschreed, werd 5 cent gespaard. 

Dit alles op rekening van de gemeente, tot een maximumbedrag van 10.000 euro. Dat bedrag werd binnen twee maanden bij elkaar gebracht en werd gisteren aan Helen overhandigd door stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi.

Het goede doel werd unaniem gekozen door een jury bestaande uit projectmedewerkers en bewoners uit de IJplein-/Vogelbuurt. “Het geld kunnen we goed gebruiken”, zegt Helen van der Bilt, de oprichtster van Helen’s Free Food Market. “We gaan het uitgeven aan onze standaard vaste lasten. Denk aan onderhoud en huur van de bakfietsen, de kratjes die we gebruiken en vrijwilligersvergoedingen.”

Helen’s Free Food Market biedt Noorderlingen met een kleine portemonnee de kans om boodschappen te doen zonder hoge kosten. Het voedsel zou anders worden weggegooid. In 2023 werd er op deze manier 640 kilo voedsel per week alsnog gebruikt. Ruim 100 Noordse huishoudens komen wekelijks bij Helen langs.

Een blije Helen
Yassmine el Ksaihi en Helen met de cheque