Voetbal in Noord

Sport
OFC zet tegenstander onder druk
OFC zet tegenstander onder druk (Foto: Voetbal in Zaanstad)

In de diverse competities zijn de ontknopingen nabij. Een aantal Noordse teams maakt  nog kans op medailles waar anderen op hun tellen moeten passen.

De meest in het oog springende wedstrijd was die in Zaterdag 2A waar HBOK en OSV het tegen elkaar opnamen. Voor de Zunderdorpers is Jong Holland de grote concurrentie de toppositie. De ploeg kent slechts één verliespunt meer dan koploper Jong Holland en nummer twee ASV Arsenal. Voor OSV is het vooral loeren naar de degradatiestreep. De uiteindelijke 1-0 winst voor de HBOK’ers en het gelijke spel van Jong Holland maakt het rooskleurig. Voor OSV lijkt het slechts nog mogelijk om via de nacompetitie aan degradatie te ontsnappen.


In Zaterdag 3B moest het arme TOB een 1-2 nederlaag voor lief nemen tegen Marken. Ook voor hen zal de nacompetitie over het TOBlot beslissen.

In Zaterdag 4A was het De Meteoor dat SVW’27 op een 3-2 nederlaag trakteerde. OFC lijkt het juiste pad weer gevonden te hebben getuige de 3-0 winst op Wherevogels. Dat kan van Kadoelen niet geschreven worden. DZS walste met een 8-0 over hen heen. Ook voor De Volewijckers was er geen reden tot juichen. De 1-4 nederlaag tegen ZVC’22 maakt dat de rode lantaarn bij de groenwitten blijft.


In de Zondag 3B wist De Meteoor bij hekkensluiter Alcmaria Victrix een van tevoren al berekende 2-3 winst uit het vuur te slepen.

In de eerste klasse A keek De Dijk lelijk op haar neus na het 0-4 verlies tegen VIOS-W.

Programma

Voor komend weekeinde staan er de navolgende wedstrijden op het programma: Zouaven-De Dijk, Meteoor-Hercules Zaandam, HBOK-EVC, OSV-Buitenboys, DWS-TOB, Blauw Wit W-Meteoor, Kadoelen-OFC, De Volewijckers-Kolping Boys.

Grote namen kijken toe bij Volewijckers