Kunst10daagse feest van verbroedering

Algemeen
Anne de Grijff zelf, op de trap naar haar publiek
Anne de Grijff zelf, op de trap naar haar publiek Foto: Sabrina Bongiovanni

BERGEN - Veel regen en een paar prachtige zonovergoten herfstdagen in de kleurige herfsttooi van talrijke laantjes van Bergen en Bergen aan Zee. “Maar toch veel publiek dat blij was dat de Kunst10daagse weer kon. En ik hoor goede berichten over verkoop”, zegt coördinator Charda Jansen, terugkijkend op een zogeheten ‘lichte versie’ van het evenement. “Nou ja, toch honderden deelnemers, dat zegt wel iets. Waarschijnlijk kiest het bestuur voor volgend jaar weer voor de laatste tien dagen van oktober, los van herfstvakantie.”

Door: Ed Bausch

In Bergen aan Zee toonde mode-ontwerpster Anne de Grijff haar ontwerpen voor vrouwen en mannen. Zij is een van die nieuwkomers in Bergen, die bijdragen aan actualisering van de kunsten. Met haar man, dichter Pieter Boskma, en zoontje is ze een jaar geleden in Bergen komen wonen. Ze vond atelierruimte in het pand van Min 2 architecten aan de Hoflaan en kon vorige week zaterdag haar eerste Bergense Salon geven in het Duinhuis van Maarten en Jetty Min in Bergen aan Zee. Daar was, zoals overal, veel belangstelling, zodat er meerdere shows werden gepresenteerd met haar collectie met soms heel fraaie grafiek als dessins, met de blik van de catwalkers dromerig over het Engelse Veld en met de repeterende muziek van Simeon ten Holt als begeleiding. Kijk ook op www.annedegrijff.com.

Geluid uit kamerplanten

Bijzondere muziek was er ook op de Voert, waar Ivo Bol muziek maakte met allerlei apparatuur en door aanraking van in het geluidssysteem opgenomen kamerplanten. Zo bracht hij Zuid-Amerikaanse wereldmuziek uit de vijftiger jaren op een heel andere manier tot leven. Een heel klein beetje theater was er ook: In B&B In de Aap konden vier groepen blije bezoekers langs evenzovele optredens in de bijzondere kamers, met hapjes tussendoor. Zo was er toch met alle beeldende kunst een memorabele 10daagse, met ongetwijfeld heel veel ontmoetingen en verbazingen. De kunsten zorgden voor een feest van verbroedering.