Nieuwe expositie Alef Starreveld in Commer-in

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

GROET - Met veel plezier nodigt Alef Starreveld iedereen uit om vanaf half april zijn schilderijen te bekijken in Commer-in, Kerkbrink 6 te Groet bij het witte kerkje.

Het exposeren in Commer-in een activiteit van de dorpsvereniging Groet.

Wie is Alef?

‘’Een aantal jaren geleden was ik als fotograaf bij de Visserijdag in de Grote Kerk in Egmond aan Zee. De plaatselijke historicus vertelde dat de aanwezigen in gedachten terug moesten gaan naar de 17e eeuw. Na de 1e nacht vorsten gingen de monniken van de Egmonder Abdij schaatsend het ijs op van het Egmondermeer. Als het ijs het hield hadden de monniken Gods ijszegen gekregen voor de dorpelingen die er omheen stonden. Dit tafereel trok mij sterk aan en ik heb geprobeerd dat fotografisch op te lossen. Toen dit niet lukte ben ik het schilderen weer gaan oppakken en heb ik er een schilderij van gemaakt, uiteindelijk niet met Egmonder Abdij maar met het kasteel Ter Coulster in Heiloo als middelpunt.
In mijn kunstfotografie komt het magisch realisme sterk naar voren, zo ook nu weer in mijn schilderijen.

De expositie kan elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur worden bezocht en duurt tot woensdag 26 juni.’’