‘Melodieus, daar houden wij van’

Algemeen
Het koor na het optreden tijdens de Kunst10daagse
Het koor na het optreden tijdens de Kunst10daagse (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Een dubbelkwartet. Dat is het Bergense koor Brutaal Vocaal, overeind gebleven in coronatijd, dat is n iet alle koren gegeven geweest. Twee sopranen, twee alten, twee bassen en twee tenoren. “Van de twee tenoren gaat er eentje weg, dus we zijn op zoek naar een nieuwe hoge mannenstem”, zegt Fien Jansen, een van de koorleden. “Als je zingen leuk vindt en je denkt dat je een tenorstem hebt, dan is dit de kans om je aan te sluiten bij ons achtkoppige koortje. We bestaan bijna twintig jaar en zijn best wel een beetje goed en leuk.”

door Ed Bausch

Koor Brutaal Vocaal zoekt tenor

Het koor bestaat uit acht gevorderde zangers en zangeressen uit Bergen en ruime omgeving en staat onder leiding van Margot Endel uit Schoorl. Eens in de veertien dagen wordt er op vrijdagavond gerepeteerd in centrum Bergen. “Het repertoire is breed en gaat van licht klassiek tot close harmony en een enkele jive. En altijd goede teksten, bijvoorbeeld van Shakespeare. Abba bijvoorbeeld doen we niet, de Beatles wel, hun werk is melodieuzer.”

Uit het hoofd zingen

“Alle nummers worden a capella, dus zonder begeleiding van instrumenten ten gehore gebracht en tijdens optredens wordt er uit het hoofd gezongen, dus zonder bladmuziek.

Na het succesvolle concert in de Min-hallen tijdens de Kunst10daagse in oktober richten we ons nu op een korte tournee langs een aantal Waddeneilanden, volgend jaar juni. Geïnteresseerden doen een stemtest bij onze dirigent en dan kun je eens kijken of het past.” Neem contact op met Fien Jansen via 06-42308522 of email:fien.jansen@gmail.com, dan kun je misschien de sterren van de hemel gaan zingen.