Clinic rolstoelbasketbal voor de Driemaster

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE - De groepen 5/6 en 7/8 van de Driemaster kregen onlangs een clinic Rolstoelbasketbal aangeboden. De kinderen hebben enorm genoten!

Deze clinic werd verzorgd door Jessie Tik, zij speelt zelf rolstoelbasketbal en helpt op dinsdag in de groepen van de Driemaster dus de link was snel gelegd. Voor de kinderen had Jessie samen met Pook, jongerenwerker, genoeg rolstoelen geregeld voor alle kinderen en natuurlijk de bijbehorende basketballen. (Tekst gaat door onder foto)


(Foto: aangeleverd)

Kennismaken

Als eerste maakte de kinderen kennis met de rolstoelen. Wanneer zit je nou in een rolstoel natuurlijk, je moet leren hoe dat nou allemaal werkt. Hoe rem je, bochtjes en ontdekken dat je ook een 360 kan maken. Na deze warming-up oefeningen met draaien en keren, eerst zonder en toen met bal werd alles afgesloten met een partijtje. (Tekst gaat door onder foto)


(Foto: aangeleverd)

Dik genoten

De clinic vloog voorbij en dat was zeker te danken aan het enthousiasme van Jessie. De kinderen hebben genoten en groep 7/8 heeft gelijk een nieuwe afspraak met Jessie gemaakt, dat zegt toch genoeg!

Afbeelding