Moedige Moeders ook in gemeente Beverwijk van start

Algemeen
Logo van Moedige Moeders.
Logo van Moedige Moeders. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Het doel dat de Moedige Moeders nastreven is het drug/drankprobleem in beeld te brengen en aan te pakken. Dit kan natuurlijk alleen door welwillende ouders, broers, zussen of andere familieleden, die bereid zijn om het probleem te erkennen en te accepteren. Door vroege erkenning kan een hoop ellende bespaard blijven. Naaste van verslaafde ondervinden vaak grote emotionele, maar ook praktisch problemen door het leven met een dierbare die verslaafd is. Het gevolg hiervan is vaak enorme stress, hoge schulden, depressie en burn-out verschijnselen. Door schaamte en schuldgevoelens naar zichzelf en de omgeving, vanwege het taboe dat op verslaving rust, raken naaste van verslaafde vaak in een isolement. Naaste van verslaafde kunnen maar op weinig manieren hulp vinden en zijn een vergeten groep, terwijl ze in het proces van verslaving een belangrijke rol spelen. 

Zelfhulp betekent werken aan jezelf, wij doen dat samen met elkaar als naaste van verslaafde!

‘’Daarom zijn wij de Moedige Moeders Beverwijk gestart. Wij zijn ervaringsdeskundig en willen op deze manier steun bieden aan moeders, vaders, partners, broers, zussen en vrienden die een machteloos gevoel ervaren door de verslaving van hun dierbare. Door het delen van onze ervaring en het luisteren naar anderen ervaren wij dat deze vergeten doelgroep weer terugkomen in hun eigen kracht en weer grenzen kunnen stellen voor zichzelf en de verslaafde.’’ 

Herken je jezelf en merk je dat je leven compleet beheerst wordt door je dierbare verslaafde, voel je welkom. Durf de eerste stap te zetten richting je eigen herstel.

Elke 1e (start 02 juni) en 3e donderdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur zijn Moedige Moeders aanwezig in Dorpshuis de Moriaan, adres: Dorpsduinen 4 in Wijk aan Zee.

Meld je wel even aan als je van plan bent om te komen via e-mail: moedigemoedersbeverwijk@gmail.com. Spontaan binnenkomen mag natuurlijk ook.