Voorjaarstocht door de Eilandspolder

Uitgaan
Eilandspolder.
Eilandspolder. (Foto: aangeleverd)

DRIEHUIZEN - De excursieboot van Landschap Noord-Holland vaart op zondag 6 april, met schipper en gids, door de Eilandspolder. 

Je ziet het aan alles, het is voorjaar! De Eilandspolder komt langzaam uit zijn winterslaap. Nu is het moment om de polder in te gaan. Aan boord van de excursieboot glijd je zachtjes tussen de weilanden en rietkragen door, tot dicht bij de weidevogels.

Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen al een mooie show van. Het is nu wachten op de eerste nesten. De grutto’s zijn terug uit Afrika en kijken op hun gemak naar een geschikte plek om te broeden. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je samen met de gids aan wal voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels te zien en te horen zijn.

Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Excursie

De excursie is op zondag 6 april van 10.00 tot 12.00 uur, kinderen zijn van harte welkom. Het vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen. Een plek reserveren is verplicht en kan via www.gaatumee.nl.

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren contact op met Landschap Noord-Holland als je met een rolstoel mee wilt.