Klimaatactiedag in Castricum op 12 maart

Algemeen
Een delegatie uit Castricum liep mee tijdens de grootste klimaatmars van Nederland 2021.
Een delegatie uit Castricum liep mee tijdens de grootste klimaatmars van Nederland 2021. ((Foto: aangeleverd))

CASTRICUM - Tijdens de klimaatactiedag op 12 maart, vraagt Klimaat coalitie Castricum de lokale politiek om zich in te zetten voor duurzaamheid, biodiversiteit, natuurbehoud, energietransitie en klimaatrechtvaardigheid. Op het plein voor het gemeentehuis zal een manifestatie zijn met toespraken en muziek. 

Castricum IN zee

De klimaat coalitie Castricum wil die verkiezingen aangrijpen om medeburgers op te roepen om bij het maken van hun stemkeuze het Klimaat prioriteit te geven. Vanuit het besef: de Klimaat crisis is nu: “Kies Klimaat!” 

Deze klimaatactiedag wordt gesteund door 18 lokale organisaties en groeperingen. De actie in Castricum maakt deel uit van de Landelijke Klimaatactiedag georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van onder andere Greenpeace, Extinction Rebellion en Milieudefensie.

Gezamenlijk vragen ze de lokale politiek om zich met meer daadkracht in te zetten voor duurzaamheid, biodiversiteit, natuurbehoud, energietransitie en klimaatrechtvaardigheid. De boodschap van Theo Versteegen is helder: “Onze kinderen en kleinkinderen verdienen dat! Onze unieke natuur en dorpskernen verdienen dat!”

Loop mee!

Alle geïnteresseerde Castricummers worden opgeroepen om 12 maart mee te lopen. Om 14.00 wordt er verzameld bij Huis van Hilde. De demonstratieve mars loopt via de Burgemeester Mooijstraat en Dorpstraat naar het gemeentehuis. Daar start om 14.45 uur een manifestatie met toespraken en muziek.