Excelsior sluit aan bij de KidsVakantieCocktail (vooraan deelnemer AnneJet).
Excelsior sluit aan bij de KidsVakantieCocktail (vooraan deelnemer AnneJet). (Foto: Nico Lute)

KidsVakantieCocktail gaat voor een culturele zomer

Algemeen

CASTRICUM - Al jaren is de KidsVakantieCocktail (KVC) een begrip in Castricum, Akersloot en Limmen. Anne-Marie en Natalie regelen al jaren veel kinderactiviteiten in de zomerperiode voor dit fantastische kinderproject. “Er mogen altijd nieuwe organisaties aansluiten”, vinden Anne-Marie en Natalie. Dit jaar krijgen we daarvoor hulp van de nieuwe cultuurcoach Edgar Nijman. 

Nijman kent veel cultuurorganisaties en verenigingen. De KVC staat hoog op zijn to-do lijstje. “Een ontzettend goed samenwerkingsverband dat niet meer weg te denken is” zegt Edgar. “Privé heb ik het voorbij zien komen en nu kan ik mij er zakelijk voor inzetten. De ambitie is dat er door veel kinderen kennis gemaakt kan worden met cultuur”. 

Sportaanbod

De KVC dames zijn net zijn gestart met het zomerprogramma van dit jaar voor hun kinderproject. Ze hopen dat veel culturele clubs willen meedoen. Op sportgebied is het aanbod al groot. “Elk jaar vinden wij zelf nieuwe sportverenigingen die mee willen doen” vertelt Natalie, “vorig jaar waren dat er maar liefst zes”. De A4 flyer groeide uit zijn jasje en we gingen over op een A3 formaat. Er waren 18 organisaties die vorig jaar meededen. 

Excelsior 

Door de vorige cultuurcoach Tamara was al een start gemaakt om er meer culturele verenigingen erbij te betrekken. Dat was al succesvol en nu kunnen we met trots vertellen dat ook Excelsior gaat mee doen deze zomer. De muziekvereniging Excelsior in Limmen bestaat uit twee “orkesten”, namelijk het “Harmonie orkest” al 95 jaar een begrip en de “Slagwerkgroep”, dé drumband van Limmen die al 65 jaar bestaat. 

“Muziek maken is pas echt leuk als je dat samen doet” vertelt bestuurslid Willemijn, “elke week wordt er door de harmonie en de slagwerkgroep gerepeteerd”. Bestuurslid Ton is erg blij met de KVC: “de ideeën om workshops te gaan geven aan de jeugd liggen al op de plank. Dat we deze zomer via de KVC kunnen meedoen is dit een goede start. Een muzikale achtergrond is niet noodzakelijk als je een instrument wilt leren bespelen”. We willen graag een paar keer een muzikale workshop gaan geven aan kinderen vanaf 7 / 8 jaar. Deze workshops worden een aantal keer in de zomervakantie gegeven zodat de jeugd kan ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Culturele flyer

Door de jaarlijkse speelgoedmarkt zijn de KVC dames Anne-Marie en Natalie, die allebei vrijwilligster bij Speelotheek Castricum zijn, betrokken geraakt bij het grootste kinderactiviteiten programma in de zomervakantie. “Een erg interessante nevenactiviteit” zegt Natalie, “via persoonlijke contacten lukt het steeds om wat anders voor de kinderen toe te voegen”. Anne-Marie; “soms komt er een kinderactiviteit van een vereniging die wij nog niet kennen voorbij, via bijvoorbeeld Facebook. Daar gaan we dan achteraan om te proberen of ze willen aansluiten bij de KVC, dit lukt vaak en dat vinden wij supergaaf”. We gaan dit jaar voor een culturele zomer en als de flyer klaar is brengen wij die half juni naar alle scholen in Castricum, Akersloot en Limmen.

Afbeelding
90 jaar op het ijs met VKIJ Castricum Algemeen 22 sep, 20:01
Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 22 sep, 19:58
Afbeelding
Nieuwe tuin ingericht voor De Hoep Algemeen 22 sep, 19:52
Afbeelding
Cascantar zoekt bassen en tenoren Algemeen 22 sep, 19:50
Afbeelding
Kampeerders winnen Bakkum Bruist Straatprijs Algemeen 22 sep, 19:48
Afbeelding
‘Eerste Kwartier’ met bubbels ingewijd Algemeen 22 sep, 19:46
Afbeelding
Soepcafé weer van start Algemeen 22 sep, 19:44
Afbeelding
Van Harten over de Liefde in De Oude Keuken Algemeen 22 sep, 19:41
Afbeelding
Week tegen de Eenzaamheid in Castricum Algemeen 22 sep, 19:39
Afbeelding
Burendag, Henri Schuyt Pakt Uit! Algemeen 22 sep, 19:38
Afbeelding
Eerste hulp aan kids bij ongelukken Algemeen 22 sep, 19:36
Afbeelding
Smaakmakers Festival 2023 al agenderen Algemeen 22 sep, 19:34
Afbeelding
Wandeling met muziek Algemeen 22 sep, 19:33