Komende zaterdag Bloemendagen

Algemeen
In 2014 verwerkte Wilmer Kaandorp 250.000 hyacinten in dit kunstwerk.
In 2014 verwerkte Wilmer Kaandorp 250.000 hyacinten in dit kunstwerk. (Foto: Bert Westendorp)

LIMMEN - Zaterdag beginnen in Limmen de Bloemendagen, na 2 jaar afwezigheid. Hier komen duizenden mensen op af, uit binnen- en buitenland. 

Het dorp wordt weer omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners. Omdat de hyacintenbloemetjes, afhankelijk van het weer, maximaal twee weken goed blijven, moeten ze in een paar dagen  door een groot aantal mensen verwerkt worden. Vaak zijn de werkstukken dan ook vervaardigd door prikploegen zoals: families, verenigingen, vriendengroepen of mensen uit een hele straat. 

Er is geen thema bij de bloemendagen, de makers hebben vrij spel. Regelmatig worden actualiteiten in beeld gebracht; humoristisch of op ernstige wijze. In de avonduren worden veel mozaïeken verlicht. Zo zijn de mozaïeken weer in een geheel andere dimensie te bewonderen. 

Bezoekers kunnen alle kunstwerken bekijken door de route van ongeveer 8 km te volgen. Deze start nabij het Fletcher Hotel in Heiloo. Langs de routes is volop parkeergelegenheid, dus je kunt ook te voet gaan. Aan beide kanten van het dorp worden routebeschrijvingen uitgedeeld. Alles is gratis te bewonderen.