Kers op de taart voor Carla van Rooijen

Algemeen
Carla zet aan na een bocht om haar snelheid te herpakken.
Carla zet aan na een bocht om haar snelheid te herpakken. (Foto: Betsy van Rooijen)

CASTRICUM - “Een mooi sfeertje. Je rent langs de woonhuizen, waar veel mensen gezellig met een biertje buiten staan.” Voor Carla van Rooijen uit Uithoorn was het een leuk event om aan mee te doen, de 1/8 triatlon afgelopen zondag. En dan wint ze ook nog. 

Door: Loen van Gulick

“Meestal ken ik het deelnemersveld wel, dan kan ik van tevoren mijn kansen inschatten. Nu niet. Want er doen veel mensen uit de regio mee. Uiteindelijk lagen de tijden dicht bij elkaar. Nummer 2, Lindsay van der Meer, kwam één minuut na mij binnen. De volgende 23 seconden daarna. Het pakte net goed uit voor mij.”

Bochten en klinkers

Carla had een eindtijd van 01:09:45. En dat zelfs ondanks het fietsparcours dat geen enkele garantie bood. Alle uitdagingen zaten erin: veel bochten, smalle stukjes, klinkers op het stukje achter het zwembad. “Bij deze triatlon reden we zeven keer hetzelfde rondje, zonder lange rechte stukken. Met al dat draaien en keren haal je geen toptijd. Maar het is wel harstikke leuk om zo vaak langs het publiek te fietsen!” 

Zwembad

Over de organisatie van het eerste onderdeel, het zwemmen, is Carla goed te spreken: “Doordat er series waren gemaakt van 30 personen, zwommen er 6 personen in een baan. Dat is fijn hoor. Ik maak ook wel eens drukker mee!” En waar Joris graag het zwemonderdeel in open water zou afleggen (zie artikel hiernaast), is Carla juist blij met het zwembad: “Op de clubtraining merk ik, dat het zwembad mij een voordeel oplevert. Zwemmers die mij in de zee voorbij gaan, haal ik in het zwembad wel in. Dat komt doordat de anderen een voordeel ervaren van het wetsuit; het geeft extra drijfkracht. Dat heb ik niet nodig, dus geef mij maar het zwembad!”

Tekst gaat door onder de afbeelding>>

Carla finishte als eerste dame na 01:09:45. (Foto: Suzanne van Rooijen)

Familie

Carla wilde graag meedoen aan Triatlon Castricum, omdat haar familie hier woont. “Het was erg leuk dat mijn zus uit Bakkum, broer uit Heemskerk, en mijn ouders kwamen kijken. Ik had in de krant gelezen dat Castricum het lekkerste kersenijs van het land heeft, bij de Roset. Dus na de finish zijn we daar natuurlijk even heen gegaan!” Gezellig publiek, een uitdagend parcours, aangemoedigd worden door je familie, winnen en dan - als kers op de taart - ook nog het beste ijs van Nederland. Wat wil een mens nog meer..!