Triatlon groot succes met alleen maar winnaars

Algemeen
Start 500 m zwemmen.
Start 500 m zwemmen. (Foto's: Aart Tóth)

CASTRICUM – Wat een spektakel de Castricumse Full of Life Triatlon! Honderden enthousiaste bezoekers kwamen naar deze 4e editie in het Dorpshart.

Door: Aart Tóth

Vroeg in de ochtend begonnen de voorbereidingen. Vrijwilligers plaatsten de dranghekken, het zwemwater werd op temperatuur gebracht, en de Full of Life massagetafels werden klaargezet. Fietsbanden werden opgepompt, sportschoenen gecontroleerd, en exact 13.30 uur klonk het startschot - of eigenlijk de startfluit - in zwembad De Witte Brug voor het eerste onderdeel van de 1/8 triatlon: de 500 meter zwemmen.

Het Dorpshart stroomde intussen vol in afwachting van het volgende onderdelen: 21 kilometer fietsen, gevolgd door 5 kilometer hardlopen. 

Oversteken werden bemand met begeleiding om ongelukken te voorkomen. Er werden immers hoge snelheden bereikt. Het weer was subliem met precies de juiste temperaturen voor deelnemers en bezoekers met geregeld zonneschijn. Niet echt strandweer, dus genoeg bezoekers. Het zou een lange dag worden, zeker voor de vrijwilligers. Blikvanger was de nieuwe finishboog van ‘Full of Life Triatlon’ op het Dorpsplein. Het startschot of eigenlijk de startfluit werd hoorbaar gemaakt door succesvol Marathonloper Michel Butter en het feest en wedstrijd ving aan. Daarbij was de oudste deelnemer 67 en de jongste 17 jaar.

Winnaars

Lang bleef de einduitslag onzeker omdat niet alle 240 deelnemers in één keer konden starten in het zwembad. Dat ging in afzonderlijke starts van zo’n 30 tegelijk, waardoor het uiteindelijke einde van de triatlon rond 18:00 uur was. 

Tussendoor werden de toeschouwers uitgebreid op de hoogte gehouden door de speaker Peter van Raalte, die de hele middag aan elkaar praatte en ook nog interviews met gefinishte deelnemers afnam. 

Mohamad Maso uit Castricum was ongekend snel en onmogelijk te verslaan. De 500 meter zwemmen werkte hij af in 6:04 minuten. Binnen 1:16 minuten wisselde hij en de 21 kilometer op de fiets legde hij af in in 31:59 minuten. Na 5 kilometer hardlopen, eindigde hij met een toptijd van 00:57:58.

De eerste bij de dames was Carla van Rooijen uit Uithoorn. In 9:38 wist zij 500 meter zwemmen af te leggen. Ze wisselde vliegensvlug in 1:21. Ze deed de 21 fietskilometers in 35:44. Tel daar nog een wisseltijd van 01:51 en een hardlooptijd van 21:13 bij op, en je komt op haar eindtijd van 01:09:45. 

Startfluit van Marathonloper Michel Butter.
Spandoek ter aanmoediging.
Afbeelding
Winnaar Mo Maso passeert de finish.
Organisatie en opbouwers in de zeer vroege ochtendzon.
Afbeelding
Zwembaddirecteur Herman Rijsdijk en Sportwethouder Roel Beems.
Afbeelding
Afbeelding