Joris de Boer zet knappe eindtijd neer

Algemeen
Joris tijdens Iron Man Hamburg.
Joris tijdens Iron Man Hamburg. (Foto: Sander van Ketel)

CASTRICUM - Tijdens het fietsen, zijn sterkste onderdeel, lukte het Joris de Boer om wat in te lopen. Maar het gat dichten, dat ging niet. Topzwemmer Mo Maso had een te grote voorsprong opgebouwd in het zwembad. Joris eindigde met een zilveren podiumplek. En met een tevreden gevoel. 

Door: Loen van Gulick

“Het was een hartstikke leuke wedstrijd. Er was veel publiek, en omdat je meerdere rondjes fietst en hardloopt, kom je er vaak langs. De organisatie straalde ook veel enthousiasme uit! Ik wist dat Mo Maso zou meedoen. Hij doet internationale wedstijden, dus is eigenlijk geen partij voor mij. Als je weet dat je voor een zilveren podiumplek gaat, probeer je toch voor de winst te gaan. Ik ging ervoor met het fietsen! Maar Mo was zoveel eerder het water uit, dus het gat dichten is niet gelukt.” Joris passeerde de finish na een prachtige tijd van een uur en vier seconden. 

Tekst gaat door onder de afbeelding>>


Geen tijd te verliezen, omkleden tijdens het lopen. 

Joris de Boer komt uit Winkel. Hij werkt in de agrarische sector als tuinder voor drie gewassen: tulpen, aardappels en kool. Daarnaast steekt hij ook de nodige trainingstijd in de drie sporten: zwemmen, lopen en fietsen. Die laatste is zijn favoriet; voor hij zich stortte op triatlons, heeft hij op hoog niveau gefietst. Nu doet hij zo’n 8 triatlons per seizoen. Voornamelijk de korte afstanden, zoals de 1/8 van Castricum. Maar vorig jaar wist hij ook bij Iron Man Hamburg een mooie tijd neer te zetten: 8 uur en 52 minuten. 

Tekst gaat door onder de afbeelding>>


Joris traint wekelijks voor de drie sporten. 

Volgend jaar wil Joris weer meedoen in Castricum: “Ik hoop dat het zwemmen dan in open water gebeurt. Starten in Castricum aan Zee, en dan fietsen naar het dorpshart, dat zou wel heel tof zijn!” 

Rust

Heeft Joris zijn welverdiende rust gepakt, na zijn topprestatie afgelopen zondag? Niet helemaal, want woensdag doet hij alweer mee met de volgende wedstrijd: een 1/8 triatlon in Niedorp. “Een thuiswedstijd, dus die kan ik niet laten liggen!” Daarna is het toch tijd voor een paar weken rust tot de volgende wedstrijden. Hoewel, als je normaal gesproken drie keer per week loopt, twee keer zwemt en één of twee keer fietst, is helemaal niets doen eigenlijk geen optie natuurlijk. Nou ja, rustig trainen dan maar.