Sfeervolle kerstklanken in Pancratiuskerk

Algemeen
Gemengd koor Bellissimo.
Gemengd koor Bellissimo. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De Pancratiuskerk in de Dorpsstraat in Castricum zal weer gevuld zijn met een koor (55 personen) van Bellissimo uit Heemskerk en de Brassband Backum (30 personen) van Emergo.

Ook in Morgensterkerk

Samen geven zij vrijdag 9 december, aanvang 20.00 uur, een Advent concert als voorloper op de kerstviering. Het programma bestaat uit klassieke, populaire en meezing kerstsongs onder de toepasselijke noemer ‘Spirit Light’. Daarbij geeft gemengd koor Bellissimo ook nog een kerstconcert op woensdag 14 december in de Morgensterkerk in Heemskerk.

Allereerst dus het concert dat zal aanvangen met een samenzang van bezoekers en koor. Dennis Poel, artistiek leider van de Backum Brassband vat het repertoire samen: “Voor ieder wat wils, maar zeker spraakmakend gezien de ervaring van eerdere jaren.”

Poel speelt zelf mee op de trombone als een van de leden van de brassband. René Bos van dezelfde band zorgt met zijn euphonium voor de juiste toonhoogte en is daarbij actief in de voorbereiding. Zo zullen er onder meer muziekstukken van Vivaldi, Eric Whitacre, William, F. Gruber, A. Beck en vele meer ten gehore gebracht worden. Wat te denken van een solo van Johan & René Breetveld op cornet en escornet.

Ook Jamie Zaal zet de toon met zang en cornetspel. Niet te vergeten een topper aan de vleugel met Lena Lelyukhina, die zowel in de Pancratiuskerk in Castricum als in de Morgensterkerk in Heemskerk van zich zal laten horen.

Meer informatie en/of kaartverkoop: www.ermergo.org/tickets, boekhandel Laan, 

gemengdkoorbellissimo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Kerstconcert in de Pancratiuskerk.
Afbeelding
Afbeelding