Voor Noppes in Castricum

Algemeen
Voorheen Huitenga, binnenkort Noppes.
Voorheen Huitenga, binnenkort Noppes. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Noppes is een kringlooporganisatie met vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dé locatie voor consumenten, die hun overtollige huisraad kwijt willen, maar ook voor degenen die huisraad willen scoren voor een zacht prijsje. Het pand van Huitenga aan de Dorpsstraat is geannexeerd door voornoemde kringlooporganisatie Noppes.

Kringloopbedrijven zijn vanaf de jaren 80 van de twintigste eeuw ontstaan om de afvalstroom te beperken door hergebruik van bruikbare artikelen te bevorderen. Zo helpen ze financieel kansarmen aan goedkope basisuitrusting voor hun huishouden en bevorderen ze het hergebruik van goederen. Anderzijds bieden kringloopcentra werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Noppes is ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk en werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf april wordt het onderkomen in de Dorpsstraat ingericht om alle spullen op categorie te kunnen plaatsen. Voor Noppes is de vestiging Castricum een vervanging van de locatie Uitgeest, die in de toekomst plaats zou moeten maken vanwege andere ontwikkelingen in het gebied. Het personeel verhuist mee naar Castricum en er is uitbreiding mogelijk. Daarbij is het verkoopoppervlak in Castricum ongeveer 1800 vierkante meter.