Nieuws van de Kunstfietsroute: Margriet Schadee, Saskia Wurpel, Marion Albers en beeldhouwgroep Perspectief

Column
Schilderij door Margriet Schadee, stop 23.
Schilderij door Margriet Schadee, stop 23. (Foto: aangeleverd)

De kunstfietsroute in Castricum, zoals gebruikelijk in het eerste weekend van juni, belooft opnieuw een mooi evenement te worden voor ons dorp. Terwijl we ons voorbereiden op dit jaarlijkse gebeuren, bieden we in deze rubriek een wekelijks voorproefje van wat u kunt verwachten.

Stop 23 is dit jaar Studio 23, waar Margriet Schadee, Saskia Wurpel, Marion Albers en de beeldhouwgroep Perspectief hun werken tentoonstellen. Margriet presenteert haar nieuwste abstracte schilderijen, geïnspireerd door natuur, mensen en haar omgeving. Saskia creëert objecten van diverse materialen, waarbij ze een poëtisch gevoel probeert over te brengen. Marion laat zich inspireren door natuur, oude culturen en spiritualiteit. Vaak gevormd uit klei, zie je deze inspriratie in haar werk terug. Haar beelden zijn overwegend in naturelle kleitinten. De Houwers in Beeld tonen nieuwe beelden, variërend van abstract tot specifieke onderwerpen, gemaakt van verschillende materialen zoals hardsteen en albast. 

Tonna Lucassen

Ook Tonna Lucassen (stop 24) neemt deel, ditmaal op een nieuwe locatie, waar haar beelden van brons, aluminiumcement en keramiek te bewonderen zijn. Haar passie voor beeldend bezig zijn heeft haar haar hele leven al bezig gehouden, ook nu ze wat ouder wordt, wat volgens haar topsport is, blijft het haar leven bepalen. 

Perspectief

Bij de Ateliers van Perspectief (stop 25) zijn verrassende geschilderde en gebeeldhouwde portretten te bewonderen van pastor Jan Veldt uit Limmen, die hiervoor heeft geposeerd. Daarnaast is er een diversiteit aan andere kunstwerken in diverse technieken en materialen te zien die het afgelopen jaar zijn gemaakt. 

Zet het vast in uw agenda; op 1 en 2 juni blijven we in het dorp! Op www.kunstfietsroutecastricum.nl staat meer informatie over deze en andere stops, inclusief een routebeschrijving langs alle 32 locaties.