Van Karen Heerschop naar Ben Tap

Nieuws
Burgemeester Heerschop en wethouder Binnendijk nemen afscheid van de gemeente Castricum.
Burgemeester Heerschop en wethouder Binnendijk nemen afscheid van de gemeente Castricum. (Foto: Gemeenteraad Castricum)

CASTRICUM - Na een periode van ongeveer negen maanden legde waarnemend burgemeester Karen Heerschop maandagavond haar functie in de gemeente Castricum neer. Ze nam vanaf juni 2023 deze rol over van voormalig burgemeester Toon Mans. De nieuwe Castricumse burgemeester Ben Tap is donderdagavond geïnstalleerd. 

Tijdens de speciale raadsvergadering op maandagavond 25 maart droeg Karen Heerschop voor de laatste keer de leiding over aan plaatsvervangend raadsvoorzitter Harold Ebels, waarbij ze afscheid nam van haar burgemeesterschap. Tevens werd die avond afscheid genomen van Falgun Binnendijk, wethouder sociaal domein. Karen Heerschop zal haar thuisbasis Hilversum weer opzoeken, in afwachting van een nieuwe uitdaging. Die uitdaging heeft Falgun Binnendijk al gevonden: vanaf 16 april gaat hij van start als burgemeester van Heemstede. Wilma van Andel, momenteel werkzaam bij het ministerie van Financiën aan het herstel van de toeslagenaffaire, neemt de werkzaamheden van wethouder Binnendijk over. De raadszaal zat vol belangstellenden en bezoekers konden tijdens de receptie na afloop persoonlijk afscheid nemen van Karen Heerschop en Falgun Binnendijk. 

Anekdotes

Tijdens de persoonlijke dankwoorden kwamen veel humoristische anekdotes ter sprake. Zo schetste wethouder Paul Slettenhaar de kennismaking bij de start van het college in een café in Alkmaar waarbij het meteen al klikte. Falgun Binnendijk noemde daarbij nog wat voorvallen uit zijn zesjarige wethouders periode, zoals de bijna laatste plaats van Ajax op de ranglijst. Om hem daaraan te herinneren werd hem een Ajax-vlag overhandigd. Ook de strijd tegen windmolens in het buitengebied was een actie van Falgun, net als zijn inzet om kinderen gevaccineerd te krijgen. Rob Dekker, voorzitter vertrouwenscommissie, bracht ook herinneringen met burgemeester Karen Heerschop ter sprake. Haar voorkeur voor speciale sokken was al opgevallen in de versiering van de centrale ontvangsthal. De negen maanden als burgemeester lijken wel negen jaren, zo vertrouwd was de verstandhouding en betrokkenheid van Karen met het college en raad. Tijdens de receptie na de raadsvergadering werden vele cadeaus gegeven, waarbij sokken en foto’s de boventoon voerden.

Karen Heerschop tijdens haar afscheidsspeech.
Wethouder Falgun Binnendijk met zijn cadeau.