Ontwikkelvisie 2.0 Geesterduin opnieuw ter sprake

Nieuws
Genoeg voor- en tegenstemmers, maar in een gemoedelijke sfeer.
Genoeg voor- en tegenstemmers, maar in een gemoedelijke sfeer. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Woensdag 27 maart was de vierde inloopavond in het kader van het participatietraject rondom de toekomst van winkelcentrum Geesterduin en de daarmee samenhangende 215 appartementen. Allemaal in het kader van het toekomstbestendig maken van het winkelcentrum, met hoognodige woonruimte. Nu de Ontwikkelvisie 2.0 als Ruimtelijk Kader is vastgesteld, is het tijd om verder te werken aan het Voorlopig Ontwerp en het Beeldkwaliteitsplan voor Geesterduin. Deze uitwerkingen vormen de basis voor de daaropvolgende ruimtelijke procedure, waarna de uitwerking volgt in een Beeldkwaliteitsplan en het Voorlopige Ontwerp. Als klap op het geheel wordt na het zomerreces het Voorlopige Ontwerp omgevormd naar een Definitief Ontwerp.

Door Aart Tóth

De bijeenkomst trok veel geïnteresseerden. Genoeg vertegenwoordigers van Hoorne Vastgoed/Rotteveel M4, Studio VVKH, Kennemer Wonen en gemeente Castricum waren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Wederom ook de gelegenheid deze vragen dan wel opmerkingen schriftelijk kwijt te kunnen via een ideeënbus. Er waren zes borden waarop de onderwerpen wonen, winkelen, mobiliteit, profielen en groen gepresenteerd werden. Bij elk bord was iemand aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De onderwerpen wonen en winkelen hadden bij velen de voorkeur, waar de bouwhoogte voor velen toch wel een negatief punt was. Ook waren er winkeliers tot tranen geroerd in de veronderstelling dat zij tijdens de verbouwing hun winkelpand moeten verlaten. Ook vele vraagtekens over de beschikbare parkeerruimte. Kortom een avond met een tweeledige afloop, negatief bij velen, maar zeker ook positief voor woningzoekenden, zoals senioren. 

Ook voormalige politici hadden twijfels over de werkwijze van de ontwikkelaars, wat vanaf het begin anders had gemoeten. 

Het vervolg van deze bijeenkomst vindt plaats op 15 mei in de laatste (vijfde) participatiebijeenkomst, waarin het Beeldkwaliteitsplan ter sprake zal komen. In het derde kwartaal volgt het Voorlopige Ontwerp met in het vierde kwartaal het Definitieve Ontwerp.