Duo try-out concert Backum Brass

Uitgaan
Backum Brass en Brassband Schoonhoven geven 6 april een concert in Theater Koningsduyn.
Backum Brass en Brassband Schoonhoven geven 6 april een concert in Theater Koningsduyn. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Zaterdag 6 april geven brassband Backum Brass van Muziekvereniging Emergo en Brassband Schoonhoven samen een concert in Theater Koningsduyn (voorheen Geesterhage) in Castricum. Het duo-concert begint 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro (jeugd 5 euro).

Beide brassbands zullen deelnemen aan het Vlaams Open Brassbandkampioenschap (VOBK) zaterdag 20 april in de Stadsschouwburg van Mechelen. Er zijn vier afdelingen (A tot en met D) en Backum Brass komt uit in afdeling C. De band speelt onder leiding van dirigent Anno Appelo voor een driekoppige jury onder andere het verplichte werk ‘Trip into the Clouds’ van componist Thibaut Bruniaux. Als voorbereiding op dit kampioenschap zal Backum Brass op 6 april zowel dit verplichte werk als de vrije werken ten gehore brengen.

Emergo is vereerd om het concert samen met brassband Schoonhoven te kunnen uitvoeren. Deze band onder leiding van dirigent Erik Janssen behoort tot de top brassbands in Nederland. Ook brassband Schoonhoven zal deelnemen aan het VOBK, en later in mei aan de Europese Brassband Kampioenschappen. Net als Backum Brass zal ook brassband Schoonhoven op 6 april zijn verplichte en vrije werken voor de kampioenschappen laten horen.

Kaarten voor deze duo try-out zijn aan de zaal verkrijgbaar, of vooraf online te bestellen via emergo.org/winkel.