Eerste plank nieuw en duurzaam onderkomen Dierenhospitaal

Algemeen
Roos Buys, de partner van de overleden oprichter Eric Louwrier, bevestigde verleden week symbolisch de eerste plank aan het nieuwe dierenhospitaal. (Foto Kate Miller)
Roos Buys, de partner van de overleden oprichter Eric Louwrier, bevestigde verleden week symbolisch de eerste plank aan het nieuwe dierenhospitaal. (Foto Kate Miller) (Foto: )

Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. is in april gestart met de bouw van een nieuwe onderkomen voor de dieren zij opvangen. Dinsdag is door Roos Buys, de partner van de overleden oprichter Eric Louwrier, symbolisch de eerste plank aan het nieuwe dierenhospitaal bevestigd. Naar verwachting is het hospitaal aan Oosterbeek 5 begin volgend jaar gereed. Tot die tijd worden de zieke en gewonde dieren opgevangen aan de Binckhorstlaan 259 in Den Haag.

Den Haag - Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. is in 1972 opgericht. Na een aantal omzwervingen heeft het ziekenhuis voor dieren zich in 1992 gevestigd op landgoed Oosterbeek, op de grens van Wassenaar en Den Haag. Het gebouw was na 25 jaar echter ernstig verouderd en door de enorme groei inmiddels ook te klein.

Uitbreiding

Momenteel worden er ruim 18.000 ambulanceritten per jaar gereden. Dit komt onder meer doordat het werkgebied, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar, sinds een aantal jaren is uitgebreid met Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Toename hulpvragen

Ook is een toename van het aantal hulpvragen te zien waardoor het aantal dieren dat wordt opgevangen en verzorgd in het dierenhospitaal is gestegen. Op dit moment worden ongeveer 1600 zieke en gewonde dieren per jaar opgevangen en verzorgd. Dit zijn huisdieren zoals honden, katten en kippen. Daarbij wordt tijdelijk noodopvang geboden aan in het wild levende dieren zoals vossen, vleermuizen en reeën die in de problemen zijn geraakt.

Energieneutraal

Er wordt niet alleen gedacht aan de dieren die worden opgevangen ín het hospitaal. Ook de leefomgeving is belangrijk, aldus de medewerkers van de stichting. Daarom wordt het een duurzaam en energieneutraal dierenhospitaal waarmee de stichting minstens 50 jaar vooruit hoopt te kunnen.

Vele particulieren, bedrijven en fondsen hebben de stichting financieel gesteund om een nieuw hospitaal te kunnen bouwen.

Dag en nacht

Directeur Pieter Smit: “Dit wordt dus niet alleen het hospitaal van Dierenambulance Den Haag. Het wordt een hospitaal van ons allemaal, dat dag en nacht ingezet kan worden voor de hulp aan alle gewonde en zieke dieren in onze regio.”

Ga voor meer informatie en het volgen van de bouw van het nieuwe dierenhospitaal naar website www.dierenambulancedenhaag.nl