Behaaglijk door het koude seizoen

Algemeen
Wat is er lekkerder in de koude herfst- en wintermaanden dan ontspannen op de bank met een dampende kop thee, lekker weggedoken in een warme deken?
Wat is er lekkerder in de koude herfst- en wintermaanden dan ontspannen op de bank met een dampende kop thee, lekker weggedoken in een warme deken? (Foto: contrastwerkstatt - stock.adobe. )

De nachten worden langzamerhand weer langer en de temperaturen dalen. Hoe fijn is het om in een warm, zacht bed te liggen als het buiten koeler wordt. Behaaglijk beddengoed draagt in belangrijke mate bij aan een goede slaapkwaliteit.

De stof van het beddengoed moet slijtvast en ademend zijn en in staat om voldoende vocht op te nemen. Katoen is hiervoor bij uitstek geschikt omdat het in een groot aantal variaties kan worden gebruikt. Slaapexpert allnatura biedt voor de herfst en de winter in de onlineshop een ruime keuze aan warm beddengoed en knusse dekens voor op de bank.

Met het veelzijdige natuurproduct katoen kunnen zowel gladde en koele dekbedovertrekken als ruw, behaaglijk beddengoed worden gemaakt. Afhankelijk van de weving en de verwerking van het katoen draagt de stof dan verschillende namen zoals damast, batist, jersey en het vooral in de wintermaanden zeer populaire flanel. Flanel is aan beide zijden geruwd en kan warmte daardoor goed opslaan. Fijnflanel wordt gekenmerkt door een iets fijner en lichter uiterlijk.

Met een donzig dekentje zijn de herfst- en wintermaanden ook een prima moment om de bank te gebruiken voor een snel dutje of gewoon een gezellig avondje lezen. Wollen plaids van verschillende natuurlijke materialen zoals wol, katoen, merino of fijn haar zorgen voor dat behaaglijke gevoel.