HSP wil handhaving op puincontainers

Algemeen

De Haagse Stadspartij vindt dat puincontainers soms onnodig lang in woonstraten blijven staan. In schriftelijke vragen verzoekt raadslid Peter Bos om actie van het Haagse gemeentebestuur.

‘Je ziet ze her en der in de stad staan. En vaak met een goede reden zoals een verbouwing. Maar de plaatsing van puincontainers is wel aan regels gebonden en ik vraag me af of en hoe de gemeente hier op handhaaft”, licht Bos toe.

De plaatsing van een puin- of bouwcontainer moet volgens de Algemene Politie Verordening (APV) gemeld worden bij de gemeente en als dit langer duurt dan negen weken is een vergunning vereist. Bos: ‘In de Zandvoortstraat staat al sinds april een puincontainer, maar een vergunning is niet te vinden. En zo zijn er nog meer voorbeelden waarbij ik me afvraag of er ?berhaupt wel gehandhaafd wordt op de regels voor containers. Voorkomen moet worden dat puincontainers onnodig lang het straatbeeld ontsieren, parkeerruimte in beslag nemen en overlast aantrekken.’ Bos heeft inmiddels namens zijn partij schriftelijke vragen over de handhaving op puincontainers aan het stadsbestuur gesteld.