Hart voor Den Haag pleit na sluiting slager Beijk wéér voor nadeelcompensatie ondernemers

Algemeen
Na een storing in het koelsysteem en de vele wegwerkzaamheden in de Torenstraat besloten de eigenaren van deze slagerij aan de Veenkade dat het mooi was geweest.
Na een storing in het koelsysteem en de vele wegwerkzaamheden in de Torenstraat besloten de eigenaren van deze slagerij aan de Veenkade dat het mooi was geweest. (Foto: HvdH)

Ondernemers die overlast ondervinden van werkzaamheden voor hun deur, moeten gecompenseerd worden. Daarvoor pleit Hart voor Den Haag. Aanleiding is de sluiting van slagerij Beijk aan de Veenkade.

Slagerij Beijk aan de Veenkade heeft na tien jaar per direct de deuren gesloten, meldt Den Haag FM. Na een storing in het koelsysteem en de vele wegwerkzaamheden in de Torenstraat besloten eigenaren Mandy en Kai dat het mooi was geweest. 

Hoogste prijs

Reden voor Hart voor Den Haag om haar pleidooi voor nadeelcompensatie voor ondernemers bij uitloop van gemeentewerkzaamheden te herhalen. “Ondernemers vragen niet om continue werkzaamheden voor de deur maar betalen wel altijd de rekening. In dit geval zelfs de hoogste prijs: hun bedrijf, hun levenswerk”, zegt Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs. “Van de ondergrondse autogarage, tot een nieuwe riolering en nu de brede tram waarvoor de halve stad opengetrokken wordt. Het houdt natuurlijk wel een keer op na zware coronajaren en nu een praktisch onbereikbare winkel”, meent Sluijs.

Stok achter de deur

Volgens het raadslid hoeft de nadeelcompensatie de gemeente niet per se geld te kosten. “Op een Nadeelcompensatiefonds moet vooral aanspraak gemaakt kunnen worden bij uitloop van werkzaamheden. Dat kan de gemeente opnemen in de aanbesteding en de aannemer moet dat betalen zodra er sprake is van uitloop. Een extra stok achter de deur om afspraken na te komen.”