Haagse jongeren kunnen 250 euro vakantiegeld winnen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

De actie waarbij jongeren 250 euro vakantiegeld kunnen winnen, wordt op verschillende plekken in Den Haag, zoals het Zuiderpark, het centrum, Scheveningen en winkelcentra, in de vroege ochtend uitgezet. Vind deze zomer één van de 250 zwarte SchuldZerovarkentjes in Den Haag. Maak een selfie met het varkentje en tag @SchuldZero op Instragram.

De QR- code die aan de spaarvarkentjes vastzitten leiden naar de Instagram pagina waar de actievoorwaarden te vinden zijn. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die in Den Haag wonen hebben tot en met 14 augustus de kans om mee te doen. Op 15 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

Toenemend probleem

SchuldZero wil zichzelf met deze actie onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk Haagse jongeren. Want schulden zijn onder jongeren en jongvolwassenen een toenemend probleem. Ook in Den Haag. In Den Haag lopen 18.000 jongeren risico op problematische schulden. Als een jongere eenmaal schulden heeft, bedragen deze gemiddeld 11.000 euro. Schulden en geldstress hebben grote persoonlijke en maatschappelijk consequenties. Instanties en professionals die zich bezighouden met de aanpak en preventie van schuldenproblematiek weten jongeren niet altijd te bereiken. Jongeren zien tegelijkertijd zelf door de bomen het bos niet meer. En voelen zich niet altijd gezien en gehoord wanneer zij aankloppen voor hulp.

Wegwijzer in je financiën

SchuldZero brengt verandering voor en door jongeren. SchuldZero zorgt voor zichtbaarheid, verbinding en meer samenwerking en wordt de ‘Wegwijzer in je financiën’ voor jongeren in Den Haag en omstreken. Met de slogan ‘Zero schulden, zero stress’ spreken ze jongeren aan, die via SchuldZero de weg weten te vinden naar de juiste hulp om schulden te voorkomen of op te lossen. Ook adviseert het SchuldZero Jongerenteam de gemeente Den Haag over een optimale programmalijn financiële educatie.

www.schuldzero.nl/actie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding