Hart voor Den Haag wil ieder jaar Varend Corso in hofstad

Algemeen
Het Haags publiek geniet van de versierde boten.
Het Haags publiek geniet van de versierde boten. (Foto: Jos van Leeuwen)

Dit jaar was het eindelijk zo ver: het Varend Corso deed voor het eerst Den Haag aan. De tientallen, met bloemen en groenten, versierde boten voeren door de Haagse grachten. Als het aan Hart voor Den Haag ligt gebeurt dat voortaan ieder jaar. 

“Een geweldig evenement, met kades vol mensen die genoten van prachtig versierde boten. Dat moeten we jaarlijks willen. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de stad, de regionale samenwerking en vormt tegelijkertijd een mooie impuls voor de Haagse ondernemers en werkgelegenheid”, aldus de Hart voor Den Haag raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui.

Werkgelegenheid

Hart voor Den Haag stelt dat het evenement ook zorgt voor minder afstand tussen de twee gemeenten. “Er is in het Westland enorm veel werk voor Hagenaars die nu werkloos aan de kant staan. Het Varend Corso doet aan Westland-promotie, laten we tegelijk in de periode van het Corso ook promotie maken om bijstandscliënten in het Westland aan het werk te helpen. Dat kan Den Haag enorm veel geld besparen, daar de kosten voor bijstand behoren tot één van de grootste kostenposten op de Haagse begroting.”

Motie

De grootste partij in de gemeenteraad, Hart voor Den Haag, dient een motie die ervoor moet zorgen dat de komst van de versierde boten uit het Westland naar de Haagse grachten niet een eenmalige gebeurtenis is geweest. En het Varend Corso ook volgend jaar kan rekenen op subsidie van de gemeente Den Haag.