Rob draait ook muziek bij radio Live Oranje.
Rob draait ook muziek bij radio Live Oranje. (Foto: Ankie Driessen)

Het leven van deze Haagse vrachtwagenchauffeur staat in het teken van muziek

Algemeen

Als 7-jarige jongetje deed Rob van Reeuwijk voor de spiegel Elvis Presley en Cliff Richard na. Het leek hem toen al leuk om later zanger/artiest te worden. Nu, na bijna 50 jaar, treedt Rob van Reeuwijk uit Loosduinen regelmatig op. Dat doet hij tijdens privé-feesten, in cafés, in het casino en laatst ook nog op de Puchjes-dag in Loosduinen en bij de molen.

Door Ankie Driessen

“Muziek uit de jaren 60 werd mij door mijn vader met de paplepel ingegoten. Perry Como was ook mijn voorbeeld: wat sentimentele, rustige muziek. Mijn moeder zorgde dat ik ook andere muziek leerde kennen, de meer moderne muziek. Zo ontstond mijn brede interesse in muziek. Later kocht ik muziekbanden: tien nummers voor honderd gulden. Dan werd een cassette opgestuurd en kon je heerlijk zingen op de muziek”,  vertelt Rob.

Talentenjacht

Zijn eerste officiële optreden voor publiek was bij de Posthoorn Talentenjacht. Later deed Rob ook mee aan de Soundmixshow, Tros parade, bij Veronica, Vara songfestival. De concurrentie was telkens te groot, waardoor de Loosduiner niet in de prijzen viel. Vanaf zijn dertiende jaar speelde hij in bandjes maar, vanaf zijn 19e jaar ging hij door als solozanger. Dat doet hij tot op de dag van vandaag. “Het gaat mij er om dat mijn publiek een leuke avond heeft.” 

Band

Doordeweeks zit Rob als chauffeur op de vrachtwagen. Inmiddels heeft hij sinds vijf jaar ook weer een band, The Black Albinos. Daarmee heeft hij vooral succes in Brabant. Maar ook in sportcafé Zuidhaghe in Den Haag treedt hij regelmatig op. ”Als ik zie dat het publiek het naar de zin heeft, kan voor mij de avond niet meer stuk”, vertelt de bescheiden zanger die er niet zo van houdt om volop in de schijnwerpers te staan.

DJ

Woensdagavond draait Rob als programmamaker muziek bij radio Live Oranje dat via internet te beluisteren is muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Dat doet hij van 20.00 tot 23.00 uur met maatje Eric van Rooij, voorzitter van de Elvis fanclub.

Enthousiasme

Het leven van Rob staat vrijwel geheel in het teken van muziek. Hoe verklaart hij zijn succes? “Doen wat je leuk vindt als zanger. Je moet het leuk vinden om je eigen enthousiasme over te brengen op je publiek. Dan zit je goed. De adrenaline moet stromen om een kick te kunnen krijgen. Dat wil je als zanger beleven”, besluit Rob.

Afbeelding
Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag bestaat 50 jaar: ‘De vogels stonden kwetterend naast de receptie’ Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur 27 sep, 10:14
Afbeelding
Na twee jaar weer kerstmarkt op het Lange Voorhout Algemeen 27 sep, 07:53
Afbeelding
Ook in Rijswijk lopen werkzaamheden WarmtelinQ vertraging op Algemeen 26 sep, 17:25
Afbeelding
Gemeente sluit convenant met bewindvoerders voor betere hulpverlening aan Haagse inwoners met schulden Algemeen 26 sep, 16:46
Afbeelding
Hagenaar opgepakt met twee wapens na winkeldiefstal 112-nieuws 26 sep, 16:21
Afbeelding
In Week tegen Eenzaamheid buurtdiners in Laak, Loosduinen en Ypenburg Algemeen 26 sep, 13:10
Afbeelding
46e editie CPC loop in Den Haag verloopt sfeervol Sport 25 sep, 18:32
Afbeelding
Twee aanhoudingen na overval op Esso in Ypenburg 112-nieuws 25 sep, 13:17
Afbeelding
Nieuwbouw boothuis KNRM Scheveningen en horeca Simonis gereed Algemeen 25 sep, 09:59
Afbeelding
Agente gewond na onrust Vaillantlaan Den Haag 112-nieuws 25 sep, 06:47
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55