Rob draait ook muziek bij radio Live Oranje.
Rob draait ook muziek bij radio Live Oranje. (Foto: Ankie Driessen)

Het leven van deze Haagse vrachtwagenchauffeur staat in het teken van muziek

Algemeen

Als 7-jarige jongetje deed Rob van Reeuwijk voor de spiegel Elvis Presley en Cliff Richard na. Het leek hem toen al leuk om later zanger/artiest te worden. Nu, na bijna 50 jaar, treedt Rob van Reeuwijk uit Loosduinen regelmatig op. Dat doet hij tijdens privé-feesten, in cafés, in het casino en laatst ook nog op de Puchjes-dag in Loosduinen en bij de molen.

Door Ankie Driessen

“Muziek uit de jaren 60 werd mij door mijn vader met de paplepel ingegoten. Perry Como was ook mijn voorbeeld: wat sentimentele, rustige muziek. Mijn moeder zorgde dat ik ook andere muziek leerde kennen, de meer moderne muziek. Zo ontstond mijn brede interesse in muziek. Later kocht ik muziekbanden: tien nummers voor honderd gulden. Dan werd een cassette opgestuurd en kon je heerlijk zingen op de muziek”,  vertelt Rob.

Talentenjacht

Zijn eerste officiële optreden voor publiek was bij de Posthoorn Talentenjacht. Later deed Rob ook mee aan de Soundmixshow, Tros parade, bij Veronica, Vara songfestival. De concurrentie was telkens te groot, waardoor de Loosduiner niet in de prijzen viel. Vanaf zijn dertiende jaar speelde hij in bandjes maar, vanaf zijn 19e jaar ging hij door als solozanger. Dat doet hij tot op de dag van vandaag. “Het gaat mij er om dat mijn publiek een leuke avond heeft.” 

Band

Doordeweeks zit Rob als chauffeur op de vrachtwagen. Inmiddels heeft hij sinds vijf jaar ook weer een band, The Black Albinos. Daarmee heeft hij vooral succes in Brabant. Maar ook in sportcafé Zuidhaghe in Den Haag treedt hij regelmatig op. ”Als ik zie dat het publiek het naar de zin heeft, kan voor mij de avond niet meer stuk”, vertelt de bescheiden zanger die er niet zo van houdt om volop in de schijnwerpers te staan.

DJ

Woensdagavond draait Rob als programmamaker muziek bij radio Live Oranje dat via internet te beluisteren is muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Dat doet hij van 20.00 tot 23.00 uur met maatje Eric van Rooij, voorzitter van de Elvis fanclub.

Enthousiasme

Het leven van Rob staat vrijwel geheel in het teken van muziek. Hoe verklaart hij zijn succes? “Doen wat je leuk vindt als zanger. Je moet het leuk vinden om je eigen enthousiasme over te brengen op je publiek. Dan zit je goed. De adrenaline moet stromen om een kick te kunnen krijgen. Dat wil je als zanger beleven”, besluit Rob.

Afbeelding
Binckhorstbrug gaat dicht voor onderhoud Algemeen 15 aug, 12:01
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Innovatieve ondernemers maken kans op flinke subsidie van gemeente Den Haag Algemeen 13 aug, 09:13
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Vier auto’s in vlammen op bij autodealer aan Kerketuinenweg Algemeen 12 aug, 13:33
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Hypotheek overgesloten? Loop dan deze checklist van de belastingdienst even door! Algemeen 12 aug, 08:11
Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33