Maak zondag 4 september met deze historische tram een culturele rondrit door Den Haag

Algemeen
De historische tram die zondag met cultuur aan boord door Den Haag rijdt.
De historische tram die zondag met cultuur aan boord door Den Haag rijdt. (Foto: Haags Openbaar Vervoer Museum)

Genieten van gedichten en muziek terwijl je in een historische tram door het prachtige centrum van Den Haag rijdt. Zondag 4 september kan het tijdens het UIT Festival! En wie de DenHaagPas app op haar of zijn telefoon heeft staan, stapt zondagmiddag met voorrang in voor een gratis culturele rondrit door de stad.

Den Haag staat AAN en dat wordt duidelijk met het UIT Festival, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen dat plaatsvindt van 2 tot en met 4 september. Drie dagen vol culturele verrassingen die het rijke en gevarieerde culturele aanbod op meer dan dertig locaties door heel Den Haag laten zien. Open Huis, UIT in de Wijk en de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout: kom genieten van een vol programma, foodtrucks en marktkraampjes. Met drie buitenpodia, (straat)theater, muziek, dans, poëzie, cabaret en veel andere unieke previews! De Cultuurmarkt is een levendige etalage van het komende Haagse cultuurseizoen.

Culturele tramrit
Voor het eerst in de geschiedenis van het UIT Festival, kun je zondag om 12 uur, 13 uur, 14 uur of 15 uur voor de Koninklijke Schouwburg instappen in een historische tram voor een culturele rondrit. Terwijl je door het centrum van Den Haag rijdt, geniet je van muziek. Je kunt aan boord van de tram onder andere optredens verwachten van de Haagse band Meyendel, een Nederlandstalig duo vernoemd naar de magische Haagse duinen. Ze schrijven dromerige indiepop met teksten over onveiligheid op straat, jezelf niet verliezen in een storm van liefde en de inconsistentie van cappuccino havermelk.

Korting op culturele uitjes
Met de DenHaagPas app heb je dus voorrang bij het instappen in de gratis cultuurtram zondag. Naast korting en acties heb je met de DenHaagPas ook toegang tot de complete UIT agenda. Altijd op de hoogte van de leukste uitjes en eindeloos voordeel zoals een restaurant van de maand en korting in geselecteerde winkels. Via de app kun je snel en makkelijk een digitale kortingspas aanvragen. Tot 1 oktober 2022 kun je de pas aanschaffen voor de introductieprijs van €7,50 (de normale?prijs is?€14,50). Als pashouder krijg je dan een jaar lang aantrekkelijke kortingen op een uiteenlopend aanbod en kun je continu gebruikmaken van speciale acties. De aanschaf heb je al terugverdiend als je bijvoorbeeld een keer naar een theatervoorstelling, Panorama Mesdag, en het restaurant van de maand gaat.