Gemeente Den Haag wil inwoners met Haagse Sneakerdag in beweging brengen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

De gemeente Den Haag roept haar inwoners op om tijdens de eerste Haagse Sneakerdag op maandag 19 september met sportieve schoenen naar het werk te gaan. De gemeente wil laten zien hoe makkelijk het is om tijdens het werk te bewegen.

Zitten is het nieuwe roken. Het is slecht voor de gezondheid en we doen het te lang achter elkaar. Daarom trapt wethouder Sport Hilbert Bredemeijer 19 september op het Spuiplein de eerste Haagse Sneakerdag af met een beweeg-estafette. “Het dragen van sneakers alleen is niet voldoende om mensen meer te laten bewegen. De Haagse Sneakerdag heeft dan ook als belangrijkste doel om bewustwording te creëren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om meer te bewegen tijdens een werkdag. Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij geven maandag 19 september het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit volgen”, legt  Bredemeijer de gedachte achter de sneakerdag uit.

Gemeente Den Haag maakt het andere werkgevers zo makkelijk mogelijk om bij dit initiatief aan te sluiten. Zo deelt de gemeente, samen met Vitaliteitsbureau SAM, laagdrempelige tips en adviezen voor actief werken. Ook ontvangen Haagse organisaties een toolkit.

De Haagse Sneakerdag valt in de Nationale Vitaliteitsweek en wordt geïntroduceerd in het jaar dat Den Haag Europese Sporthoofdstad is.