Vrijwilligers Voedselbank vandaag eerder naar huis gestuurd: geen voedsel meer om in te pakken

Algemeen
De vrijwilligers bij de Voedselbank Haaglanden maken zich grote zorgen.
De vrijwilligers bij de Voedselbank Haaglanden maken zich grote zorgen. (Foto: Voedselbank Haaglanden)

“We maken ons grote zorgen”, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “We krijgen steeds minder voedsel binnen, terwijl juist steeds meer mensen zich bij de voedselbank aanmelden. We doen het niet vaak, maar nu vragen we echt om hulp. We hebben dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik.”

“Iedere bijdrage helpt”, benadrukt Henk. “Misschien kunnen kinderen in hun klas vragen of iedereen 1 pak macaroni in wil leveren voor de voedselbank. Of kan elke teamlid van een sportclub een pak pastasaus meenemen naar de training. Misschien wil iemand wel een collectebus voor de voedselbank neerzetten in de kantine van het werk, of familieleden vragen om een donatie over te maken aan de voedselbank. Echt, alle hulp is hard nodig.” Een donatie overmaken kan via de donatieknop op www.voedselbankhaaglanden.nl of door rechtstreeks een bedrag over te maken naar IBAN: NL83INGB0004215892 t.n.v. Stichting Voedselbank Haaglanden.

Voedsel brengen

In het distributiecentrum van de voedselbank aan De Lierseweg 2B in Wateringen zijn van maandag tot en met vrijdag vrijwilligers aan het werk. Wie voedsel wil langsbrengen bij het distributiecentrum kan er op deze dagen terecht tussen 09.00 en 16.30 uur. Kleine hoeveelheden voedsel kunnen ook naar een uitgiftepunt in de buurt worden gebracht. De adressen zijn te vinden op: https://voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten/.

Armoede neemt toe

Door de hoge energieprijzen moeten bedrijven op dit moment zelf zuinig aan doen. Er blijven minder restpartijen over voor de voedselbank. Daardoor wordt het distributiecentrum van de voedselbank in Wateringen steeds leger. Tegelijkertijd neemt de armoede toe en melden zich elke dag nieuwe klanten aan bij de voedselbank. 

Vrijwilligers al om 11 uur naar huis gestuurd; er was geen voedsel meer om in te pakken

Voedselbank Haaglanden deelt elke week rond de 2000 voedselpakketten uit aan inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer die moeite hebben om rond te komen. Daarnaast worden vanuit het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden 14 voedselbanken in de regio van voedsel voorzien. De voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Vrijdag 16 september zijn de meeste vrijwilligers al om 11 uur naar huis gestuurd, omdat er geen voedsel meer was om in te pakken. Normaal gesproken wordt er in 2 ploegen tot half 5 doorgewerkt.