Hilbert Bredemeijer geeft op het Spuiplein het goede voorbeeld.
Hilbert Bredemeijer geeft op het Spuiplein het goede voorbeeld. (Foto: VALERIE KUYPERS)

Wethouder Hilbert Bredemeijer trapt eerste Haagse Sneakerdag af

Algemeen

De eerste Haagse Sneakerdag vond gisteren, maandag 19 september, plaats. Wethouder sport, Hilbert Bredemeijer, trok zijn gepersonaliseerde sneakers met de skyline van Den Haag aan en ging voorop in de beweegestafette.

De Haagse Sneakerdag is een initiatief van gemeente Den Haag. Doel is om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek te laten komen. En zo bewustwording te creëren en te laten zien welke eenvoudige stappen je kunt zetten om meer beweging in je (werk)dag te brengen. 

Meer beweging

Op het Spuiplein trapte Wethouder Sport Hilbert Bredemeijer de eerste Haagse Sneakerdag af. Hij verruilde zijn nette schoenen voor een paar gepersonaliseerde sneakers met de skyline van Den Haag. “We realiseren ons uiteraard dat het dragen van sneakers alleen niet voldoende is om mensen meer te laten bewegen. De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel dan ook om bewustwording te creëren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om meer beweging te brengen in je (werk)dag. Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij gaven vandaag het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit hebben gevolgd.”

Ruim 70 deelnemers beweeg-estafette

Na een korte warming-up, verzorgd door sportschool High Five, ging de beweeg-estafette van start. Met Wethouder Hilbert Bredemeijer en Randy Rijke van Vitaliteitsburo SAM op kop, wandelde een groep ambtenaren naar Buurthuis de Mussen. Hier stond de tweede beweeggroep al klaar om het estafettestokje uit handen van de wethouder over te pakken. In totaal deden er zo’n 70 deelnemers mee aan de beweeg-estafette die na het stadhuis langs de volgende locaties ging: Buurthuis de Mussen, Playground Vermeerpark, het Beweegloket en Stadskantoor Leyweg. Het was een divers gezelschap aan wandelaars. Van organisaties als Tough Minds tot wandelaars van de Bas van de Goor foundation. En van studenten van het ROC Mondriaan tot cliënten van het Beweegloket.

Goede voorbeeld

Randy Rijke: “Fantastisch om te zien dat Hagenaars en werkgevers het goede voorbeeld hebben gevolgd. Met elkaar hebben we laten zien dat bewegen tijdens de werkdag makkelijker is dan gedacht. Het zit hem vaak in kleine dingen; een lunchwandeling, even opstaan terwijl je telefoneert. Ik kijk nu al uit naar de Haagse Sneakerdag 2023, waarbij ik natuurlijk hoop dat nóg meer Haagse werkgevers het goede voorbeeld van de gemeente volgen”.

Afbeelding
Negen gedurfde verhalen in Week van Toegankelijkheid in Atrium Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Dennis Groenewold verkozen tot voorzitter presidium: ‘Zorgen dat de raad goed werkt’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Dierenambulance krijgt stadspenning uitgereikt Algemeen 27 sep, 15:39
Afbeelding
Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept Algemeen 27 sep, 15:25
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag bestaat 50 jaar: ‘De vogels stonden kwetterend naast de receptie’ Algemeen 27 sep, 13:50
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur 27 sep, 10:14
Afbeelding
Na twee jaar weer kerstmarkt op het Lange Voorhout Algemeen 27 sep, 07:53
Afbeelding
Ook in Rijswijk lopen werkzaamheden WarmtelinQ vertraging op Algemeen 26 sep, 17:25
Afbeelding
Gemeente sluit convenant met bewindvoerders voor betere hulpverlening aan Haagse inwoners met schulden Algemeen 26 sep, 16:46
Afbeelding
Hagenaar opgepakt met twee wapens na winkeldiefstal 112-nieuws 26 sep, 16:21
Afbeelding
In Week tegen Eenzaamheid buurtdiners in Laak, Loosduinen en Ypenburg Algemeen 26 sep, 13:10
Afbeelding
46e editie CPC loop in Den Haag verloopt sfeervol Sport 25 sep, 18:32