Dennis Groenewold verkozen tot voorzitter presidium: ‘Zorgen dat de raad goed werkt’

Algemeen
Dennis Groenewold
Dennis Groenewold (Foto: D66 Den Haag)

Dennis Groenewold van D66 Den Haag is gisteravond verkozen tot de voorzitter van het vijfkoppige presidium. In die rol zit hij niet allen het bestuur van de gemeenteraad voor, maar vervangt hij ook de burgemeester als voorzitter van gemeenteraadsvergaderingen. 

Als voorzitter wil Groenewold het presidium minder politiek maken en de focus van het presidium naar het verbeteren van het functioneren van de raad. “Het presidium is dienstbaar en niet politiek”, zegt Groenewold. “Wij moeten ervoor zorgen dat de raad goed werkt en zo echt het verschil kan maken voor onze stad”.

Nieuwe fractievoorzitter

Doordat fractievoorzitter Robert van Asten wethouder is geworden zal de fractie volgende week ook een nieuwe fractievoorzitter uit hun midden kiezen. In de tussentijd neemt vice-fractievoorzitter Marieke van Doorn de taken van fractievoorzitter waar.

Nieuwe raadslid

Dezelfde avond is woningbouwexpert Peter Mekers beëdigd als raadslid voor D66. Daarmee vervangt hij Robert van Asten, die tot wethouder is benoemd. Mekers is in zijn werk de brug tussen de bewoners van sociale woningen en de woningbouwcorporaties. “Ik ben elke dag bezig met ervoor zorgen dat iedereen prettig kan wonen, dat iedereen een woning heeft die bij ze past, en dat op die manier iedereen zich thuis kan voelen in Den Haag. Al die kennis neem ik mee de raad in”, zegt Mekers. 

Expert

Hij heeft de afgelopen maanden als fractievertegenwoordiger al warm mogen lopen voor het raadslidmaatschap. “We zijn blij dat Peter nu als volwaardig raadslid in onze fractie zit, zegt vice-fractievoorzitter Marieke van Doorn. “Met Peter brengt D66 een echte expert van sociale woningbouw, woningnood en kwetsbare wijken de raad in. De woningnood los je alleen op met kennis over wonen. En die kennis heeft Peter.”

Peter Mekers